Recensie: Down a Dark Hall (Rodrigo Cortés)

Netflix-horror is toch wel vaker ‘miss’ dan ‘hit’. Een paar uitzonderingen daargelaten zijn het vooral flauwe horrors die de boventoon voeren op de streamingsdienst. Jammer, want de potentie wordt wel geboden om inventiever te werk te gaan dan bij een grote studio. Rodrigo Cortés heeft in het verleden bewezen een bekwaam regisseur te zijn die goed overweg kan met spanning. Buried is wat dat betreft een pareltje. Hoe hij het met Down a Dark Hall er van af brengt lees je hieronder!

Plot: Kit Gordy is een tiener met problemen en wordt door haar ouders naar een school gestuurd waar ze veel met dit soort meisjes werken. De school wordt geleid door ene Madame Duret (Uma Thurman). Samen met vier andere meiden merkt Kit dat er iets niet helemaal pluis is op de school.

Down a Dark Hall is een typische ‘haunted house’ film. Een groot landhuis dat donkere vleugels en gangen herbergt is iets wat we ook de laatste tijd veel hebben gezien. Denk aan de (wederom Netflix) series The Haunting of Hill House en The Haunting of Bly Manor. Down a Dark Hall heeft echter een best apart uitgangspunt dat voor een zeer aardige horror zou kunnen zorgen.

Qua sfeer zit het in principe wel goed. Cortés brengt het huis sfeervol in beeld en de spanning wordt in het begin prima opgebouwd. Maar meer en meer gaat blijken dat de focus hier ligt op een jonger publiek, zeg maar van dezelfde leeftijdscategorie als de hoofdrolspeelsters. Dat hoeft in principe niet verkeerd te zijn, maar de horror wordt wel érg in toom gehouden en de film wordt steeds voorspelbaarder naarmate de speelduur vordert.

De film gaat dan ook volledig de mist in met de finale die veel te veel wil zijn, zowel drama als horror, en gewoonweg lawaaierig is. Een typisch manco van veel van dit soort horrorfilms. De opbouw is vaak prima maar dan wil het veel te veel richting de finale. Zonde, want de potentie ligt er gewoon met de setting en het talent achter de camera.

En zo is Down a Dark Hall toch weer de zoveelste Netflix-misser op horrorgebied. Een film die hun catalogus vult maar niets extra’s brengt. Op naar de volgende…

Eindoordeel
  • 4.5/10
    Down a Dark Hall - 4.5/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.