Recensie: Flesh Eating Mothers (Vinegar Syndrome)

Vinegar Syndrome heeft een titel aan hun catalogus toegevoegd die het Troma label eer aan zou doen. Flesh Eating Mothers is geen film van Lloyd Kaufmans paradepaardje maar heeft wel alles in zich wat het bedrijf karakteriseert. Dat wil dus vooral zeggen veel kolder en gore op een ultra laag budget.

Plot: Wanneer een man seks heeft gehad met de helft van alle moeders in een stad, blijkt dat hij een kannibalistische ziekte heeft overdragen. Het resultaat hiervan is dat moeders door de hele stad hun kinderen als maaltijd willen nuttigen.

De plot is geniaal in zijn belachelijkheid. Normaal gaat een uitbraak van een bepaald virus in dergelijke films gepaard met geblunder in laboratoria of iets dergelijks. Hier is de oorzaak een rond neukende buurman. Hilarisch.

Het uitgangspunt is op papier helaas beter dan de uitvoering. Het lage budget (ongeveer $10.000) zorgt voor een bepaalde laagdrempeligheid die welkom is bij dit soort film, maar ook dat heeft een grens. Op momenten krijg je echt het idee naar een studentenproject te kijken en dat ontneemt de kijker wat plezier.

Opvallend is wel dat de gore op momenten indrukwekkend te noemen is, zeker in deze context. De makers hebben hier duidelijk veel tijd aan besteed en dat zorgt ervoor dat je de film in ieder geval wel uitzit. Voor de rest van Flesh Eating Mothers hoef je het eigenlijk niet te doen.

De Blu-ray: de film wordt gepresenteerd in 1.78:1 anamorphic. De transfer is een 2K scan van de originele 16mm print. Het beeld is bijzonder korrelig. De audio is DTS-HD MA Mono.

De schijf bevat verder audio commentaar van regisseur James Martin waarin hij dieper ingaat op het maken van de film. Veel materiaal is geschoten in en rond zijn woning en een deel van de crew verbleef daar zelfs.

Flesh Eating Mothers heeft ook een introductie van de regisseur waarin hij dankbaar is voor het feit dat zijn film nog steeds bekijks trekt. Verder hebben we de featurettes Blood and Laughs (14:54) waarin langere tijd gesproken wordt met James Martin en Hungry To Make Movies (14:38) waarin een gesprek wordt aangegaan met producent Peter Ilich. Hij spreekt o.a. over het feit dat Flesh Eating Mothers het goed heeft gedaan in Frankrijk vanwege het commentaar op het leven in de ‘suburbs’.

Fleash Eating Mothers is vanaf 25 februari te koop op o.a. de site van Vinegar Syndrome.

Eindoordeel
  • 4/10
    Flesh Eating Mothers - 4/10
  • 7/10
    Vinegar Syndrome Blu-ray - 7/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.