Romantische filmtips voor valentijnsdag

Vandaag is het Valentijnsdag. Tijd om je (stille) liefde te verrassen met een cadeautje, bloemen of een kaart. Horror en liefde is meestal geen goede combinatie. Hoeveel stelletjes zijn er niet tijdens een (beginnende) vrijpartij betrapt door een gemaskerde slasher. Weinig geliefden leven nog lang en gelukkig voordat de aftiteling begint. Toch inspireert de dag van de liefde verschillende filmmakers. Wellicht leuk om een van deze films vanavond met jouw geliefde te kijken?

My Bloody Valentine (1981)
We beginnen dit overzicht met deze Canadese slasher uit de jaren 80. In het mijnwerkersstadje Valentine Bluffs wordt na twintig jaar weer eens een Valentijnsdansfeest georganiseerd. De stad is daar twintig jaar geleden mee gestopt, omdat er tijdens het feest een tragisch ongeluk gebeurde in de mijn. De verantwoordelijke voor het ongeluk is toen vermoord door de enige overlevende, Harry Warden. Maar nu, twintig jaar later, lijkt hij opnieuw op te duiken.

Be my Valentine…or Else! (1982)
Deze klassieke slasher is ook bekend onder de titels X-Ray, Ward 13 en Hospital Massacre. Lange tijd uitsluitend verkrijgbaar op VHS, maar inmiddels nu ook blu-ray. Op Valentijnsdag gaat Susan naar het ziekenhuis voor een simpel onderzoek. Ze heeft geen idee dat een gevaarlijke moordenaar uit haar verleden het opnieuw op haar heeft voorzien. Niemand in het ziekenhuis is veilig.

Lovers Lane (1999)
Met een stalen haak richt Ray Hennessey op Valentijnsdag een bloedbad aan op de plaatselijke Lovers Lane. De politie arresteert de maniak. Dertien jaar later ontsnapt hij uit de inrichting, waar hij zit opgesloten. Zijn psychiater, Jack Grefe, is de enige hoop om Hennessey op te sporen en meer moorden te voorkomen.

Valentine (2001)
De tagline “Remember that kid everyone ignored on Valentine’s Day? He remembers you.” zegt al genoeg. Jeremy Melton is een buitenbeentje op school. Tijdens een schoolfeest wordt hij door een groep meiden uitgelachen, behalve door Dorothy. Als ze even later elkaar zoenen worden ze betrapt. Dorthy zeg dat Jeremy haar lastig heeft gevallen. Hij wordt in elkaar geslagen en vernederd. Jaren later ontvangen de meiden ziekelijke valentijnskaarten die met J.M. zijn ondertekend. Neemt Jeremy Melton na al die jaren wraak of heeft iemand anders het op de meiden gemunt?

My Bloody Valentine 3D (2009)
Dit is een remake van de gelijknamige film uit 1981. De films hebben een aantal overeenkomsten, maar verschillen wel van elkaar. Tijdens een instorting komen een aantal mijnwerkers vast te zitten. Wanneer ze geborgen worden is er slechts één overlevende, Harry Warden. Een jaar later ontwaakt Warden op Valentijnsdag uit zijn coma en richt een bloedbad aan. Hij valt die avond ook twee tienerstelletjes aan die Valentijnsdag vieren bij de ingang van de mijn. Ze overleven de aanslag, maar na tien jaar beginnen de moorden opnieuw. Is Harry Warden teruggekeerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.