Ruzie in conventieland

Er is wat onvrede tussen twee horrorconventies in Duitsland, Weekend of Hell is niet meer. Althans, niet meer in de vorm zoals we het kennen. Thomas Hartz heeft een nieuwe naam moeten kiezen en gaat verder als House of Horrors terwijl Weekend of Hell een week eerder wordt gehouden. Weekend of Hell wordt gehouden in de Westfahlenhallen in Dortmund op 4 en 5 november, echter geniet de House of Horrors conventie mijn voorkeur. Deze con wordt weer gewoon gehouden in Oberhausen in de sfeervolle (voor een horror con in ieder geval) Turbinenhallen op 10, 11 en 12 november. De reden voor deze voorkeur heeft niet te maken met het aanbod aan gasten, al is het indirect wel verantwoordelijk voor de aversie tegen de andere conventie. Deze heeft er namelijk voor gekozen zich in te laten met smerige tactieken als het wegkopen van al bevestigde sterren als Michael Biehn die voor het geld koos, evenals Nick Principe. Nu is de markt wel iets groter dan tien jaar geleden maar als uitbaters zo willen concurreren stort deze snel in. De keuze is al erg groot, iets wat niet perse gunstig hoeft te zijn, maar op deze manier wordt het er niet beter op. Nu heeft House of Horrors wel genoeg aan te bieden, Abandoned House Collectibles met hun one of a kind spullen, The Others treden op, The Incredible Blood Brothers geven een horrorshow, exclusieve filmscreenings en Rob Kemp’s The Elvis Dead is te zien op vrijdag en zaterdag. Enkele gasten die je kan ontmoeten zijn onder andere Ruggero Deodato (Cannibal Holocaust), Tom Savini (From Dusk Till Dawn, Dawn of the Dead), Tom Berenger (Platoon) en Steve Dash (Friday the 13th part 2). It’s Only a Movie is weer aanwezig en doet verslag vanaf de beursvloer. Kom zeker even hallo zeggen!

3 gedachten over “Ruzie in conventieland”

  1. Ik heb tijdens de laatste twee edities met enkele gasten gesproken en die waren alles behalve tevreden met Thomas Hartz. Ook vrijwilligers waren not amuses met hoe ze behandeld werden… heb begrepen dat een groot aantal ook is overgestapt naar Dortmund, dat zalniets voor niets zijn lijkt me. Maar ik keur ook het wegkapen van gasten door Dortmund niet goed.

    Allebei zijn ze fout bezig geweest in mijn ogen, maar toch ga beide coma bezoeke. 🙂

    1. Eerlijk gezegd heb ik mij hier nooit zo mee bezig gehouden. Heb WoH altijd een heerlijke con gevonden. Al dit gedoe is gewoon jammer.

  2. Ja, die berichten gaan over meerdere organisatoren. Ik heb zelf nooit moeite gehad met hem. Het hele wegkapen is voor mij in ieder geval een duidelijk beeld van iemand die erg kortzichtig bezig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.