Worst Case Scenario maakt een comeback

Menig neerlands genrehart ging harder kloppen bij het zien van de Worst Case Scenario trailers uit 2011. Het project uit de geest van Richard Raaphorst stak de draak met onze relatie met de oosterburen. Eerst vielen ze ons land binnen, toen stalen ze onze wereldbeker en vervolgens namen ze onze stranden over. In de film winnen de oranje leeuwen de beker van der mannschaft waarna hordes nazi-zombies ons kikkerlandje binnen zwermen. Een groep vrienden vlucht naar een waddeneiland, maar al snel spoelen de lijken daar ook aan.

Helaas is het bij de twee trailers gebleven. Zelfs de hulp van Brian Yuzna mocht niet baten en het project bleef in ‘development hell’. Enkele jaren later kregen we als troost Frankenstein’s Army van Raaphorst waar de geweldige effecten ook tot hun gory recht komen. Toch begint elke keer als ik de trailer DVD opzet, ooit uitgebracht om geld binnen te halen voor de film, het gevoel te knagen van ‘wat als’. Nu is er een kickstarter om verhalen binnen het het Worst Case Scenario universum toch uit te brengen, in graphic novel vorm.

De cover komt van de hand van Romano Molenaar, het binnenwerk van Raaphorst zelf. Deze eerste uitgave zal het verhaal van de kinderen uit de luchtballon trailer vertellen. Het verhaal komt van Eron Sheehan, die ook een buste maakte. De planning is om een 32 pagina’s tellende softcover te maken, maar ook een 52 pagina dikke hardcover met veel concept art en een voorwoord van Brian Yuzna, die eerder al in het project geïnteresseerd was.

De perks zullen naar alle waarschijnlijkheid bestaan uit bustes, action figures, t-shirts en posters. De campaign zal morgen, 20 mei, live gaan.

Geniet hieronder van wat art van de graphic novel:

1 gedachte over “Worst Case Scenario maakt een comeback”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.