IOAM Arrow Video Top 5 – Deel 1 – Dirk

Arrow Video bestaat 10 jaar en viert dit met een exclusieve ‘Buy 1 Get 1 Free’ op hun site. Bij It’s Only a Movie zijn we al jaren fan van het label. Speciaal voor dit jubileum hebben we onze persoonlijke top 5 gemaakt van Arrow Video releases. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet heel veel dvd’s en blu-rays heb van Arrow Video, maar genoeg om een top 5 samen te stellen.

5. Nekromantik (Blu-ray)
Misschien niet de beste film uitgegeven op het Arrow Video label, maar wel eentje die laat zien hoe compleet Arrow release kan zijn. Begin jaren ’90 huurde ik de Nekromantik uit de Cultvideotheek in Amsterdam. Ik was nieuwsgierig naar deze German Ultra-Gore film en op sommige momenten wist regisseur Jörg Buttgereit mij ook te verrassen. Ik had nog nooit zoiets goors gezien. De film heeft jaren lang op de zwarte lijst gestaan, maar na bijna 30 jaar na de originele release heeft Arrow Video ongecensureerd uitgegeven op Dual Format met een enorme hoeveelheid aan extra’s. Wat mij betreft is Neoromantik een perfect voorbeeld van Arrow Video, hoe je (oude) release zo volledig mogelijk kan uitgeven.

4. Pieces (Blu-ray)
Als liefhebber van slashers en gore kan een film als Pieces natuurlijk niet ontbreken in je collectie. Ik was dan ook erg blij dat Arrow Video deze klassieker van regisseur Juan Piquer Simón opnieuw uitbracht in 4K kwaliteit. Het mooie is dat Arrow van sommige releases een Deluxe Edition uitbrengen met veel extra’s. Dit deden ze onlangs ook met The Thing. Op It’s Only a Movie besprak André al eens de Deluxe Edition van Pieces. Ik heb, vanwege de prijs, gekozen voor de standaard editie. Het beeld is prachtig en ook bij deze uitgave is het genieten van alle extra’s.

3. Bound (Blu-ray)
Nog een pareltje van Arrow Video. In Nederland is de film alleen op dvd uitgebracht, zonder extra’s. In het Verenigd Koninkrijk heeft Arrow Video veel meer aandacht geschonken aan de release van de film op Dual Format. De film ziet er in High Definition nog stijlvoller uit en actrices Jennifer Tilly en Gina Gershon hebben er nog nooit zo zwoel en sensueel uitgezien. In tegenstelling tot de kale dvd in Nederland zit deze blu-ray vol met extra’s om nog langer van deze top film te genieten.

2. The Complete Sartana (Blu-ray)
Vorig jaar bracht Arrow Video deze prachtige box uit met alle 5 de Sartana films. Sergio Leone had veel succes met A Fistful of Dollars. Clint Eastwood speelde hierin de Man with No Name en al snel volgde verschillende rip-offs, die een graantje mee wilde pikken van het succes. Tussen alle Ringo’s en Django’s viel de mysterieuze Sartana op. Met zijn donkere cape had hij wel wat weg van Graaf Dracula. In totaal zouden er vijf Sartana film verschijnen, die Arrow Video nu in één box heeft uitgebracht. De films zijn prachtig gerestaureerd en bevatten veel exclusieve extra’s die speciaal voor deze box zijn gemaakt. Er zijn verschillende interviews met schrijvers, regisseurs en acteurs. Deze box is een must voor iedere spaghetti western liefhebber.

1. The Exterminator (Blu-ray)
Op de eerste plaats staat een van mijn favoriete films, The Exterminator van regisseur James Glickenhaus. In de jaren ’80 zag ik deze vigilante film voor het eerst. De film maakte als kind een enorme indruk op me. Ik heb dan ook verschillende releases van de film. Van VHS tot aan de versie die is uitgegeven door Arrow Video. Het is een van de eerste films die ik besprak voor It’s Only a Movie. Het heeft heel wat jaren geduurd voordat de film eindelijk een ongecensureerde release kreeg in High Definition. Van alle releases is die van Arrow Video wel het mooist. Helaas staan er op het schijfje niet zoveel extra’s als dat ik zou willen, maar het is iedere keer een feestje als ik de film opzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.