IOAM Arrow Video Top 5 – Deel 2 – André

Dankzij Arrow Video kunnen ‘wij genreliefhebbers’ genieten van geweldige uitgaves die in deze immer inkrimpende markt van fysieke media misschien anders nooit het levenslicht hadden gezien. Groot was dan ook mijn vrees toen ik hoorde dat we een top 5 van persoonlijke Arrow favorieten moesten samenstellen. Want vijf titels uit zo’n catalogus wordt veel streepwerk… Met name de uitgaves met alle cuts, kortfilms van de regisseur, of leuke documentaires hebben voor mij een meerwaarde, naast de uitstekende beeld- en geluidskwaliteit natuurlijk. Hierdoor ben ik op dit moment uitgekomen op de volgende titels uit mijn collectie:

5. Dawn of the Dead (Blu-ray)
Deze klassieker heeft lang op mijn nummer 1 gestaan, maar met de releases van de laatste jaren is hij toch een stukje gezakt. Met de Theatrical-, Director’s- en Argento cut en de Document of the Dead docu heeft deze release alles wat je wil hebben en meer. Vier verwisselbare covers, geweldige transfer en zo’n beetje alle extra’s die je je maar kunt wensen. De beste uitgave van een van de beste zombiefilms ooit.

4. The Thing (Limited Edition Blu-ray)
Een van mijn favoriete films krijgt een 4K remaster van Arrow? Met nieuwe documentaires en zo ongeveer elke extra ooit uitgegeven? Oh en ook nog nieuw artwork, een poster en lobbycards in een big box met een boek. Nou, doe maar dan. Als de alternatieve tv-cut of misschien The Thing From Another World er nou ook nog bij had gezeten had deze een stuk hoger gestaan.

3. Pieces (Limited Edition Blu-ray)
Dit is een van die films waar horrorfans met een voorliefde voor jaren 80 meteen verliefd op worden. Deze release van Arrow komt met de U.S. Theatrical Cut, maar ook de spaanse Mil Gritos Tiene La Noche, uncut en Spaans gesproken. De 4K remaster zorgt voor een prachtig beeld. Er is ook een speciale alternatieve score gemaakt door de componist. Deze gelimiteerde editie komt in een puzzeldoos (voor bekenden met de film geen raar gegeven) met de puzzel uit de opening, een dubbelzijdige poster, alternatief artwork naast het origineel en de originele soundtrack op LP. Een informatief booklet maakt deze geweldige set af.

2. Waterworld (Limited Edition Blu-ray)
Ik heb de negativiteit rondom deze film nooit helemaal begrepen. Het is een heerlijke B-film epos met een over de top Dennis Hopper en een flinke scheut Mad Max. Deze uitgave van Arrow presenteert drie cuts van de film; de Theatrical Cut, de 40 minuten langer durende Extended US TV Cut en de Ulysses Cut, die de gecensureerde shots weer terug in de langere tv-cut brengt. Dit alles in een 4K remaster zodat we al dat water nog scherper kunnen bekijken. Naast het originele artwork is ook hier weer een nieuwe cover laten maken en er zit naast de Blu-rays ook weer een boekje bij in een prachtige big box. Tel daar een dubbelzijdige poster en wat art cards bij op en het is weer een prachtige uitgave van Arrow.

1. Phenomena (Limited Edition Blu-ray)
Natuurlijk heeft Dario Argento betere films afgeleverd, maar toch is Phenomena de film die ik het meest terugkijk. Zeker met deze set, die alle drie de cuts van de film in een 4K remaster op Blu-ray brengt. Zo kunnen we Jennifer Connelly nog beter bekijken in al haar insectenliefhebbende glorie. 116 minuten met de Italiaanse cut, 110 minuten voor de internationale cut en als je net wat krapper in de tijd zit is er ook de 83 minuten durende Creepers cut. Mocht je nou door de bomen het bos niet meer zien staat er bij de extra’s een kort filmpje waar deze drie cuts met elkaar vergeleken worden. Een nieuwe docu, clip van Jennifer geregisseerd door Dario Argento, een Japans persboek, een 60-pagina tellend boekje, geremasterde soundtrack met vier nieuwe nummers en dat alles uiteraard in een big box met nieuw artwork!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.