Dead Heat 4k (Vinegar Syndrome) – Schitterende pulp

Alsof het nog niet genoeg is dat vergeten cult- en B-films een Blu-ray VIP-behandeling krijgen met totaal opgepoetste uitgaves boordevol extra’s verpakt in een weergaloze slipcase. Nu brengt Vinegar Syndrome films uit zijn catalogus ook nog eens in 4k uit! Jawel, Pulp met een hoofdletter P in een 4k jasje. Het moet niet gekker worden. Een van hun eerste titels in dit nieuwe format is Dead Heat, een zwaar ondergewaardeerd werkje uit 1988.

Plot: Een agent, genaamd Roger Mortis (Treat Williams), sterft in het harnas, tot groot verdriet van zijn partner Doug Bigelow (Joe Piscopo). Via een zogenaamde ‘resurrection machine’ terug naar het rijk van de levenden. Samen willen ze een duivels zombie-misdaadsyndicaat voor eens en voor altijd vernietigen.

Vinegar Syndrome weet ze wel uit te kiezen. Dead Heat kende al meerdere releases bij concurrenten als 88 Films en Anchor Bay, maar 4k is een debuut. Een fijn debuut. Dead Heat is namelijk een ontzettend vermakelijke buddy cop horrorfilm vol over de top actie en komedie. Ontzettend jaren 80 in alle aspecten. Van het stoere personage van Bigelow tot de kleurrijke set-pieces. Ook bevat Dead Heat heerlijke gore en monster-effecten zoals we die alleen maar in de 80’s zagen.

Het zombiegenre is tegenwoordig alom vertegenwoordigd en ook is dit genre al vaker gecombineerd met komedie, maar in 1988 was dit nog relatief nieuw (Return of the Living Dead is van 3 jaar eerder). Dead Heat voelt fris aan en wordt ook nog eens versterkt met een naam als die van Vincent Price, altijd een waardevolle toevoeging.

Dead Heat komt erg goed uit de verf in 4k. Zoals gezegd is de film rijk aan kleuren wat door het HDR-effect alleen maar wordt versterkt. Vinegar Syndrome kent inmiddels meerdere 4k releases, de een wat meer welkom dan de ander, maar dit zijn echte hebbedingetjes voor de fans. Regisseur Mark Goldblatt maakte hierna het eveneens sterke The Punisher maar is daarna helaas volledig uit beeld verdwenen.

Extra’s: “The Building Blocks of Movies” with Director Mark Goldblatt
“A Thousand Feet of Lightning” with VFX artist Ernest Farino
“Seizing the Opportunity” with 2nd AD Patrick Read Johnson
“How to Edit for an Editor” with editor Harvey Rosenstock
“Happy Accidents Happen” with composer Ernest Troost
“Dead and Alive” with makeup artist Steve Johnson

Rating
  • 8/10
    Dead Heat - 8/10
  • 9.5/10
    Vinegar Syndrome 4k UHD Blu-ray - 9.5/10
8.8/10

Samenvatting

Dead Heat is een bijzonder vermakelijke buddy cop zombiefilm die enorm goed uit de verf komt in 4k. Met rijke kleuren en die heerlijke 80’s film grain is dit echt een genot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.