DVD Flashback – Deel 10: Extra’s!

Deel 10 alweer van deze rubriek. Over de DVD, het schijfje die de markt voor de thuis kijkende filmliefhebber op z’n kop zette maar inmiddels aan een langzame dood is begonnen. Of zal de DVD ook nog een opleving krijgen net zoals vinyl dat heeft gedaan in de muziek industrie? Wij denken van niet maar genieten er nog van zo lang het kan.

Met DVD Flashback grijpen we terug op de hoogtijdagen van de DVD, toen er maandelijks toffe releases verschenen in de door ons zo geliefde genres. Veel van deze releases zijn tegenwoordig voor bodemprijzen te vinden in 2e hands zaken, kringloop of rommelmarkten.

Deze keer kijken we naar een paar DVD releases waar inmiddels al Blu-ray releases van te krijgen zijn (al dan niet over de grens) maar die voor liefhebbers nog altijd interessant zijn om te houden of te kopen omdat ze mooie extra’s hebben.

The Stendhal Syndrome (Dario Argento) – Dutch FilmWorks

In het ouvre van Argento is The Stendhal Syndrome niet echt een hoogtepunt. Het is een film met een weinig samenhangend verhaal en ééntje waarbij je vraagtekens zet bij de casting van dochter Asia Argento. Johan besprak de film en de Arrow dvd al eens en ik kan me goed vinden in zijn recensie. Er is echter ook een Nederlandse DVD verschenen door Dutch FilmWorks en blijkbaar hadden zij hetzelfde gevoel bij de film en hebben er daarom als bonus maar gewoon de complete documentaire Dario Argento’s World of Horror bij gedaan. De 75 minuten film komt zelf op een apart schijfje. Deze door Michele Soavi (Stage Fright) geregisseerde documentaire bevat lange interviews met Dario en omvat zijn werk van 1969 tot 1985. Interessant maar soms ook net zo vaag als zijn (latere) films.

The Amityville Horror (Stuart Rosenberg) MGM

De haunted house film van de jaren 70! Het boek verkocht destijds als een tiet en iedereen kende het verhaal van de waargebeurde zaak (en dan bedoel ik natuurlijk dat de moorden echt gebeurd zijn) dus was het logische vervolg een film. En die bleek behoorlijk succesvol en zorgde ervoor dat de rest van de wereld ook bekend werd met de Amityville zaak. Tot de dag van vandaag verschijnen er nog sequels, remakes en documentaires!
Deze dubbel dvd van MGM mag er zeker zijn. Verpakt in een mooie kartonnen slipcase en heerlijk gevuld met extra’s. Op de 1e disc vind je alleen de film in Dolby 5.1 en een audiocommentaar van ene Dr. Hans Holzer, een parapsycholoog die de zaak onderzocht en daar ook een boek over geschreven heeft. Eens een keer wat anders dan de regisseur of acteur.

Disc 2 is helemaal voor de extra’s. Je vind de gebruikelijke trailer en wat radio reclames, maar ook 3 documentaires. Ten eerste For God’s Sake, Get Out!, een 20 minuten durende behind the scenes met interviews met Margot Kidder en James Brolin. Goed voor een paar leuke weetjes over de film. Daarnaast staan er ook nog twee van The History Channel afkomstige documentaires van de serie History’s Secrets op, beide met een speelduur van zo’n 40 minuten. De eerste over de paranormale gebeurtenissen en de tweede over of dit alles echt gebeurd is of dat alles slechts een hoax was. De docu’s zijn erg Amerikaans maar toch erg interessant als je meer van de zaak wilt leren.

Tot slot is er een sneak preview voor de remake, daar zullen we het maar niet over hebben.

The Devil’s rejects (Rob Zombie) Paradiso Home Entertainment

Nu ben ik niet de grootste Rob Zombie fan maar The Devil’s Rejects is toch wel een erg toffe film. (Dus laat maar komen dat vervolg .
Wederom een dubbel dvd, dit keer verpakt in een steelbook door Paradiso Home Entertainment. De film op de eerste schijf heeft zowel  5.1 als DTS geluid maar het is de tweede schijf waar het hier om draait! Daar staat namelijk naast Deleted Scenes, Commercials, Blooper Reel de documentaire 30 Days in Hell op. Een 2,5 uur durende making of in de vorm van een soort video dagboek waarbij zo’n beetje alles wat komt kijken bij het maken van een film langs komt. Een waar document, niet alleen voor fans van de film maar voor filmliefhebbers in het algemeen. Samen met de film bijna 5 uur aan materiaal, zeker de moeite waard mocht je deze release nog ergens op de kop kunnen tikken.

Eerdere DVD Flashbacks:

Deel 1: Italiaanse meesters
Deel 2: Asian Cinema
Deel 3: Vreemde keuzes
Deel 4: Low budget Nederhorror
Deel 5: Science Fiction
Deel 6: Old School
Deel 7: Hong Kong Legends – Sammo Hung

Deel 8: Actie!
Deel 9: Animatie

1 gedachte over “DVD Flashback – Deel 10: Extra’s!”

  1. vorige week nog online gezien film met de titel Amityville was wel nieuwsgierig dus had ik gekeken. had totaal niets met dat huis te maken. leek meer op die oude film die zo veel angst bij tieners had wanneer ze naar die film keken. the blair witch over die heks in dat bos wel deze leek er zo een beetje op. kort verhaal deed de ronde ergens in amerika was er een weg waar vele mensen verdwijnen en vreemde dingen zien. de man en de vrouw willen dus naar daar om dat te gaan zien en omdat ze ge interesseert zijn door het paranormale. onderweg komen ze in een kafee en vragen ze aan een man die boeken en zo heeft geschreven over het paranormale maar hij waarschuwt het koppel om niet naar daar te gaan. daar aan gekomen beginnen ze te filmen wanner de vrouw even de man verlaat gaat hij verder dieper in het bos hij zegd ik heb het gevoel alsof ik beken word. na een tijd komt de vrouw terug en roept naar de man die ze nergens vind het word langzaam donker in het bos je hoort de vrouw nog een keer roepen en dan is de film gedaan. dus niet echt het kijken waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.