Een interview met Drew Bolduc, regisseur van The Taint

Drew Bolduc en Dan Nelson hebben in 2010 het indie-horror genre verrijkt met het waanzinnige The Taint, een Troma-achtige film over door vergiftigd water op hol geslagen mannen, die het gemunt hebben op vrouwen. The Taint wist al snel een cult-status te verkrijgen en is zelfs op het Troma-label uitgebracht. It’s Only a Movie sprak met Drew Bolduc, tevens hoofdrolspeler van The Taint, en vroeg hem ook over zijn te komen project, Science Team.

Het is alweer een tijdje sinds The Taint. Volgens mij heeft de film het in bepaalde kringen goed gedaan en heeft het zelfs een cult-status verworven. Hadden jullie dit verwacht voordat jullie aan de film zijn begonnen?

We wisten dat als we de film maar genoeg in een bepaalde richting zouden duwen, het iets zou worden wat je zou moeten zien om te geloven. Het is verrassend want we hebben veel steun en goede recensies gekregen. Voordat we het uitbrachten was er wat angst dat niemand de film echt zou gaan zien. Het is fantastisch dat de film circuleert en mensen het verspreiden. Diegenen die de film niet goed vinden, haten het, maar dat was te verwachten.

The Taint heeft een Troma-release gekregen. Hoe is dat in zijn werk gegaan en ervaar je meer succes/betere verkoopcijfers door de release?

The Taint draaide op Tromadance. Zo zijn ze achter de film gekomen. Zij hebben het echt naar een nieuw publiek gebracht. Troma heeft The Taint ook op blu-ray uitgebracht, wat fantastisch is.

Ik heb The Taint gezien en ik heb vooral genoten van de special effects en de score die jij zelf hebt samengesteld. Ik verzamel soundtracks en zou een moord doen om die van The Taint te hebben! Wat heeft je geïnspireerd voor de muziek?

Ik heb er altijd aan gedacht de soundtrack op vinyl uit te brengen. Het is geïnspireerd door John Carpenter, Power Rangers, Vangelis en YMO.

Over de effecten: ik heb betere effecten in The Taint gezien dan in menig big-budget horrorfilm. Geweldig werk van je collega Dan Nelson! Heeft het veel tijd gekost deze effecten te realiseren?

Ja, de effecten zijn begonnen als ‘practical effects’, maar ze waren best slecht (semi-bedoeld) omdat we geen geld hadden. Op een bepaald punt heeft Dan wat compositie-mogelijkheden gerealiseerd en ze uitgeprobeerd. Toen de eerste ‘head crush’ was gelukt, lagen de mogelijkheden van wat we konden doen voor het oprapen. Er was een progressie en leerproces en vooral heel veel creativiteit aanwezig. Dan is een genie met effecten en cinematografie. Normaal worden digitale effecten gebruikt in plaats van fysieke omdat ze sneller en goedkoper zijn, maar ze worden vaak gedaan door mensen die voor low-budget films werken, er weinig om geven en gewoon betaald willen worden. The Taint is een voorbeeld van een effectenartiest die om zijn werk geeft en er goed in is.

Je nieuwe film heet Science Team. Wordt het iets in de trant van The Taint?

Het zal op een bepaald niveau minder extreem worden, maar ook hier zal er veel gore, geweld, komedie, horror en soortgelijke dingen van de partij zijn.

scienceteam1-e1403875270303
Science Team

Gaat Dan Nelson weer co-regisseren?

Nee, hij is gaan werken aan andere projecten als MovieLoft in Richmond. Ik zie hem graag weer een nieuwe film maken. Hij is erg getalenteerd in wat hij doet.

Vertel ons wat meer over je nieuwe project en wanneer we het kunnen gaan verwachten.

We filmen in juni, dus hopelijk kunnen we wat in augustus of september laten zien. Science Team gaat over een nationale organisatie die als doel heeft Amerika te beschermen van Alien dreigementen die ons willen vernietigen. Ze reageren op een noodoproep uit een typisch huis in een buitenwijk en worden geconfronteerd met een gigantische Alien met telepathische krachten. Mensen sterven en hoofden exploderen terwijl ze de Alien proberen te verslaan.

Ben je sinds The Taint gecontacteerd om iets te maken met een groter budget?

Ja, ik heb wat aanbiedingen gehad, maar niets voelde destijds echt goed aan.

Als je de kans had, zou je dan de stap naar iets als Hollywood overwegen? Of blijf je liever ongebonden indie-films maken?

Ik zou het kunnen proberen, maar het is moeilijk te zeggen. Ik hou ervan om veel vrijheid te hebben.

Drew, bedankt voor de tijd die je voor ons hebt vrijgemaakt. Veel succes met Science Team. Wij wachten er met smart op!

Jij heel erg bedankt!

https://www.youtube.com/watch?v=p0U_ULQohcM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.