Exploitation.tv – jouw streaming Grindhouse!

Als filmliefhebber kun je er tegenwoordig gewoon niet meer om heen, de streaming diensten. Nu zijn wij bij It’s Only a Movie nog altijd meer van de fysieke media, er gaat niets boven door je eigen collectie te gaan en een vhs, dvd, blu-ray of lp op te zetten. En dan hebben we het nog niet eens over de verschillen in kwaliteit of het feit dat je een goed werkende internetverbinding nodig hebt. Echter, een groot voordeel van de ‘all you can eat’ streaming diensten zoals Netflix is natuurlijk de prijs. Voor het bedrag van één dvd per maand kijk je zo veel je wilt! Maar dan komt het aanbod om de hoek kijken. Want neem nu de Nederlandse Netflix, niet bepaald een bibliotheek aan films voor de iets meer avontuurlijke filmkijker (al vind je er wel weer veel interessante documentaires en Netflix original series die het abonnementsgeld al meer dan waard zijn). Net zoals de diensten van de tv aanbieders.

Maar nu is er exploitation.tv, een Amerikaanse streaming dienst waar label en film preservation bedrijf Vinegar Syndrome achter zit (waar we ook al meerdere releases van recenseerden). Een Amerikaanse dienst, dus verwacht geen ondertitels, maar het is wel open voor buitenlandse klanten (in tegenstelling tot de meeste diensten). Wat je wel kunt verwachten is een totaal uniek aanbod qua films. Zoals je al kunt lezen in de titel biedt exploitation.tv jou echt een streaming Grindhouse met exploitation, actie, blaxploitation, horror, trash cinema, arthouse en komedies. En zoals je verwacht van Vinegar Syndrome zijn tussen al deze genres veel x-rated films te vinden, want de mannen van Vinegar Syndrome vinden dat de klassieke porno films ook een plek verdienen en niet vergeten mogen worden. En dan niet in een verdomhoekje, maar gewoon tussen de andere films, maar wel aangegeven met een rood x-rated icoontje. Exploitation.tv is dus wel een 18+ dienst en niet kindvriendelijk, al was het dat zonder deze x-rated films ook niet.

Op dit moment omvat het aanbod zo’n kleine 500 films en 25 korte films, waarvan ikzelf het overgrote deel nog niet gezien heb en van veel films zelfs nog nooit gehoord heb. Perfect dus voor de avontuurlijke filmliefhebber en 80% van de aangeboden films zijn exclusief bij exploitaion.tv te zien. De collectie omvat trouwens niet alleen films uit de Vinegar Syndrome catalogus, er zijn ook films te vinden van het label Synapse, Massacre Video en nog een paar kleine labels. Ook komen er zo’n twee à drie films per week bij.

20150101113614-VSheader

Op dit moment is exploitation.tv beschikbaar voor de Roku (een veel gebruikte mediaplayer in de Verenigde Staten) en via een PC/Chromecast combinatie. Er wordt momenteel gewerkt aan apps voor IOS en Android. Maar als je een beetje handig bent kijk je het ook zo op je tv door bijvoorbeeld je laptop of desktop aan te sluiten via een HDMI kabel. Zelf gebruik ik een oude iPad die ik met een kabel aansluit op de tv, dit geeft een erg goed resultaat.

Wij hebben een account cadeau gekregen en zullen periodiek een film bespreken en je up to date houden van het nieuwe aanbod. Een account kost je trouwens $7 per maand (€6,30 op dit moment) en dan kijk je dus zo veel je wilt.

Hierbij een paar films per genre, zodat iedereen een beter beeld krijgt van de films die deze dienst biedt.

Actie:
Massacre Maffia Style (1974)
Sexy Timetrip Ninja’s (1984)
Raw Force (1982)
Terminal Island (1973)
Battle for the Lost Planet (1986)

Arthouse:
The Telephone Book (1971)
Bijou (1972)
An American Hippie in Israel (1972)

Komedie:
Hot and Saucy Pizza Girls (1978)
Star Virgin (1979)
Agent 77 (1970)
Suckula (1973)
Supersoul Brother (1978)

Drama:
Hot Nights of Linda (1975)
All American Hustler (1973)
Paupa-Paula (2010)
Act of Confession (1971)

Horror:
Vampyros Lesbos (1971)
Nightmare Weekend (1985)
The Sinful Dwarf (1973)
Last House on Dead End Street (1973)
Cannibal Terror (1980)
Island of the Living Dead (2007)

Thriller:
Tokyo Strangler (2006)
Night of the Strangler (1972)
The Black Godfather (1974)
A Saint, a Woman, a Devil (1976)
The Big Snatch (1971)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.