His Dark Materials: Seizoen 2 – Terug naar Cittàgazze

De boeken van Phillip Pullman zouden al eens verfilmd gaan worden, maar verder dan het eerste deel van The Golden Compass is het nooit gekomen. Na het zien van de film was George R.R. Martin ervan overtuigd, zijn Game of Thrones zou enkel verfilmd worden als tv-serie. Nu wordt His Dark Materials van Pullman ook een tv-serie en na een prima eerste seizoen is er dan nu het tweede op Blu-ray. Wel met een aflevering minder dankzij Covid-19, maar de aflevering die volledig over Lord Asriel ging wordt niet echt gemist, al had het waarschijnlijk wel enkele dingen verduidelijkt.

Plot: Gebaseerd op het tweede boek uit de trilogie, The Subtle Knife, zien we Lyra in de stad Cittàgazze. De stad lijkt volledig uitgestorven op enkele jonge kinderen na en wat is die gigantische toren zonder deuren in het midden van de stad? Dan ontmoet Lyra Will. Hij is na de gebeurtenissen uit het eerste seizoen gevlucht en in deze wereld terecht gekomen. Omdat Lyra achtervolgd wordt door Ms. Coulter, de heksen, Lee Scoresby en de Autoriteit besluiten ze samen te vluchten tussen de werelden. Dit gaat echter niet zomaar.

De serie begint langzaam en neemt zijn tijd om alle stukken op de juiste plaats te krijgen. Echter is het tempo soms wat te traag en neig je je interesse te verliezen. Tot de vierde aflevering, want dan gaat de serie goed los en kan je aan het einde niet wachten op seizoen drie, wat waarschijnlijk het laatste seizoen wordt, mits iemand beslist om het in tweeën te splitsen, want dat is nogal hip tegenwoordig. Of het nieuwere materiaal van Pullman wordt nog verfilmd, want er zijn meer verhalen in dezelfde wereld verschenen ondertussen.

De Blu-ray: Het beeld in 2:00:1 aspect ratio is ontzettend helder en de kleuren spatten van je scherm af. In de donkere scènes van het seizoen (en die zijn er in overvloed) zijn de details perfect waar te nemen en de actie goed te volgen. De kleuren zijn vol en gradaties zijn dusdanig goed dat de blosjes op de wangen waar te nemen zijn.

Ook de DTS-HD MA soundtrack is helder met goed verstaanbare dialoog en de surround kanalen worden goed gebruikt. Je wordt echt in de serie getrokken. Dit werkt perfect samen met de muziek van de serie.

Als extra’s hebben we flink wat featurettes over het bronmateriaal en de speciale effecten. Bijzonder is dat de makers de stad Cittagazze echt hebben gemaakt in dit digitale tijdperk. Wel is het aan te raden de extra’s te kijken na de serie in verband met spoilers.

Rating
  • 7/10
    His Dark Materials: seizoen 2 - 7/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.