Wrong Turn (Mike P. Nelson)

Hoewel Wrong Turn in 2003 best laat zijn intrede deed, de slasher rage was immers al aan de gang sinds1996 met Wes Craven’s Scream, werd de film wel erg goed ontvangen. Het was een terugkeer van de angst voor moordende hillbillies. En ditmaal waren ze ook nog eens gruwelijk mismaakt ook. De film werd een hit en kreeg maar liefst 5 vervolgen, waarvan de laatste in 2014. Zo’n bewezen succesformule is iets waar een studio vertrouwen in heeft wat resulteerde in Wrong Turn, een losse remake, van regisseur Mike P. Nelson.

Plot: Jen, Milla, Darius, Gary, Luis, en Adam maken zich op om te gaan hiken in de bergen van West Virginia. De mensen uit de buurt raden hen het af, maar ze zijn niet voor niets zo ver gereden en zij zetten toch door. Wanneer Gary wordt verpletterd door een behoorlijke boomstronk weten zij niet goed wat te doen. Ze zijn ver weg van de bewoonde wereld en het is een behoorlijk stuk lopen naar waar zij hun auto’s hebben achtergelaten, Ze zijn moe en verward en besluiten de tenten op te zetten om wat bij te slapen. De volgende ochtend merken zij dat Milla weg is. Zij was de vriendin van Gary. ‘Zou zij er vandoor zijn gegaan?’ Maar dan ontdekken zij dat ook hun mobieltjes er niet meer zijn…

Hoewel regisseur Mike P. Nelson al een tijdje aan de weg timmert in Hollywood, heeft hij nog maar weinig grote films gemaakt, Zijn oeuvre bestaat uit shorts en afleveringen voor een serie. Toch heeft hij wel ervaring opgedaan met het maken ervan met de film The Domestics, een low budget post-apocalyptische film die een kruising is tussen Mad Max en The Book of Eli. Een niet onverdienstelijke film die ook wel eens een recensie mag krijgen bij It’s Only a Movie, maar dat doen wij wel een andere keer.

Met Wrong Turn maakt Mike P. Nelson een behoorlijk losse remake op het origineel uit 2003. Hoewel het plot veel overeenkomsten heeft met die film, heeft het eigenlijk meer van doen met The Hills Have Eyes, alleen wel realistischer. En dat is gelijk ook het grootste mankement van de film. De zwaar mismaakte bewoners zijn in hun geheel verdwenen en ingeruild voor een familie, of eigenlijk meer een sekte, genaamd The Foundation. De reden waarom er gebeurt wat er nu eenmaal gebeurt in een horrorfilm als deze is ook best zwak. Ik zal niet zeggen wat precies, maar achteraf had je iets anders willen horen. Vooral belangrijk is zijn de voorgaande films, dus ook de slechte delen, laten voor wat ze zijn. De titel is wel gekozen, maar het heeft verder niets te maken met voorgaande films.

Ik kan mij voorstellen dat dit allemaal wel wat zuur klinkt voor de fans van de vorige films. En dat is het ook. Maar wanneer je het idee los laat heb je op zich een prima film die redelijk lekker weg kijkt, ondanks wat gemiste kansen.

Rating
  • 4.5/10
    Wrong Turn - 4.5/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.