House of Horrors: november 2018 (Turbinenhalle Oberhausen)

Ook dit jaar was It’s Only a Movie aanwezig bij House of Horrors, maar dit keer met een iets kleiner gezelschap én op zondag. Toen we het parkeerterrein van de Turbinenhalle in Oberhausen opreden zagen we al dat het erg rustig was. Dat komt waarschijnlijk omdat het zondag was of zou het liggen aan de entreeprijs, die met € 25 behoorlijk aan de hoge kant is? Wellicht heeft het ook te maken dat de week ervoor het Weekend of Hell was. Hier was It’s Only a Movie ook aanwezig, dus tijd voor een vergelijkend warenonderzoek.

House of Horror heeft een indrukwekkende gastenlijst, met onder andere Kane Hodder (Friday the 13th 7 -10), Tom Berenger (Sniper) en Eric Roberts (The Expendables). Verder zijn er nog een aantal leuke andere interessante gasten voor de genre liefhebbers, zoals Bob Elmore (Texas Chainsaw Massacre 2), Ken Foree (Dawn of the Dead), Kevin van Hentenryck (Basket Case) en Irene Miracle (Inferno). Verder zijn er ook een aantal Duitse gasten. Charles Rettinghaus is de stemacteur die Negan nasynchroniseert in de Duitse The Walking Dead. De (porno)actrice Lena Nitro presenteert onder andere de dvd van haar acteerdebuut The Curse of Doctor Wolfenstein.

Weekend of Hell mag misschien wat grotere namen op de poster hebben staan (Steven Seagal en Robert Englund), maar tijdens de signeersessies bij House of Horrors nemen de acteurs echt even de tijd voor een praatje. Kane Hodder heeft de poster van Friday the 13th VIII: Jason Takes Manhattan voor onze “Ricky” Ricardo gesigneerd. Het is echt leuk om jouw favoriete film, item of poster te laten signeren door een acteur, maar ik vind het persoonlijk zonde om hiervoor geld aan uit te geven. Dat doe ik liever aan een mooie Blu-ray of DVD en gelukkig hadden ze in de andere hal daar genoeg van liggen.

Het aantal cosplayers valt dit jaar tegen. Ik zie wat The Walking Dead figuren en een Michael Myers rondlopen. De German Ghostbusters zijn vertegenwoordigd, maar daar houdt het verder wel mee op. Gelukkig is er in deze hal genoeg merchandise te koop. Maskers, Funko poppen, t-shirts, beeldjes, posters en heel veel films. Het grootste gedeelte van de dag hebben we hier wel rondgelopen, gretig op zoek naar die speciale uitvoering van jouw favoriete film. We zijn niet met lege handen naar huis gegaan. Speciaal voor House of Horrors werd de Re-Animator trilogie uitgebracht in een fraaie Limited Collectors Edition in VHS-design. Als je even genoeg had van alle films dan kon je nog naar een andere zaal. Hier vond je een leuke afwisseling van verschillende stands met kunst, comics en andere filmgerelateerde spullen.

Aan de inwendige mens wordt ook gedacht tijdens House of Horrors. Je kunt genoeg eten en drinken kopen, maar het is ook geen probleem als je op het pleintje je eigen broodje eet. Het is alleen erg rustig. Jammer voor de organisatie en haar gasten, maar prettig voor de aanwezige bezoeker die niet telkens in de rij hoeft te staan. Gelukkig schijnt het op de andere dagen drukker te zijn geweest, zo weet iemand van de organisatie mij te vertellen. Om een uurtje of drie beginnen een aantal standhouders al in te pakken en dat is voor ons ook een teken om langzaam huiswaarts te keren.

De Turbinenhalle is een uitstekende locatie en voegt echt iets toe aan de sfeer van House of Horrors. In tegenstelling tot andere beurzen zijn de acteurs en actrices hier makkelijk te benaderen en heeft Kane Hodder zelfs een tatoeage gezet op de arm gezet van een fan. Dat maak je op een gemiddelde conventie niet zo snel mee. We hebben ons goed vermaakt, maar zijn aan de Filmscreenings en Star Talk niet eens toegekomen. Ondanks dat het niet zo druk was kijken we allemaal terug op een geslaagde en gezellige dag in Duitsland. Voorlopig hebben we weer genoeg te kijken, voor zover we dat nog niet hadden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.