Weekend of Hell – november 2018 (Westfalenhalle Dortmund)

Ook dit jaar zijn wij van It’s Only a Movie weer aanwezig geweest bij de Duitse horrorconventie Weekend of Hell. De aanloop liet een indrukwekkende gastenlijst zien, maar helaas vielen er op de weg naar de datum een aantal grote namen af. Zo liet Nick Castle weten dat hij andere verplichtingen had, maar ook David Arquette kon het niet halen. Ruggero Deodato koos op het laatste moment nog voor een conventie in zijn thuisland maar werd last minute nog vervangen door Lamberto Bava. Al met al dus nog genoeg om naar uit te kijken!

De entree ging dit jaar vlotter dan ons vorige bezoek, maar dit kan ook komen door het uurtje dat we later aankomen. Het is op deze zondag beduidend rustiger dan de zaterdagen die we geweest zijn en dat bevalt eigenlijk prima. Nadeel is wel dat Tyler Mane heeft besloten om naar huis te gaan en ook Lamberto Bava om een uur of 2 vertrekt. Gelukkig waren we nog net op tijd. Rutger Hauer rijdt wat rond op zijn elektrische step, en de hele rits met A Nightmare on Elm Street gasten ziet er goed gehumeurd uit. Over Fred Williamson doen nog wel eens verhalen de ronde dat de man een gigantisch ego heeft en niet echt vriendelijk overkomt. Hier blijkt deze zondag in ieder geval niets minder waar. We krijgen een gigantische handdruk van de man en hij is erg vriendelijk. Steven Seagal zit er stoïcijns bij, maar van wat we konden zien is hij wel vriendelijk tegen zijn fans. Robert Englund is nergens te bekennen, maar misschien hebben we gewoon steeds de pech dat we hem mislopen. Susan Backlinie is ondertussen 72 jaar en dat is ietsjes ouder sinds Jaws. Het is een hele hartelijke vrouw die het hele conventie gebeuren met wat verbazing in zich opneemt. Clare Higgins is veel geroutineerder maar is ook heel open en geïnteresseerd in haar fans. Ook de overige gasten waren in een goed humeur, iets wat niet altijd het geval hoeft te zijn.

Qua verkopers was er genoeg diversiteit te vinden. Van originele filmposters tot filmboeken en van VHS tot 35mm trailers. Uiteraard was er ook een goed gevulde hal met films. Het was goed zoeken tussen de films, maar er zaten zeker wat koopjes bij. Zeker op de laatste beursdag is dat vaak het geval. De mediabooks winnen het tegenwoordig van de hartboxen en hier en daar waren ook nog wat Laserdiscs te vinden. Iets wat voor de verzamelaar toch leuk is als je net die ene titel kan vinden voor weinig. De retro area was leuk opgezet, een gedeelte als een ouderwetse (ja, we worden oud) videotheek en een hele rits aan VHS, 80’s toys en comics. Ook de moeite waard was het standje van Dead Mouse, een vrij nieuwe productie maatschappij die naast een serie hele mooie boeken over o.a. Return of the Living Dead, Hellraiser en An American Werewolf in London ook documentaires maakt als Leviathan: The Story of Hellraiser en You’re So Cool Brewster over Fright Night. De documentaires duren bijna 4 uur en zitten boordevol informatie voor de liefhebber. Corvin, een bekend gezicht op de conventie staat ook dit jaar weer met zijn schilderijen. Hardlopers zijn sinds kort zijn kattenposters. Erg leuk voor de liefhebber.

Twee dagen volmaken zou echter een opgave zijn. Als je wat Q&A’s wil meepakken is het misschien interessant, maar verder zie je de beurs wel in een dag. Er stonden wat food trucks, met keuze uit hamburgers, wafels en natuurlijk de currywurst mit pommes voor een prijs die niet overdreven is voor evenementen. Qua sfeer zien we nog steeds liever de House of Horrors, maar als de gastenlijst steeds beter wordt blijven wij waarschijnlijk komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.