Een terugblik: House of Horrors 2017 (Turbinenhalle Oberhausen)

Bij binnenkomst valt op dat de entree dit jaar wat minder druk is dan voorgaande jaren. Enkel een flinke stand van S.P.A.C.E. figuren staat naast de poortjes. Verder de infostand en de bonnenstand voor de horeca die de hal sieren. Gelijk linksaf lopen we de hal in waar de acteurs zitten. Afzeggingen horen erbij, maar dit jaar was het helaas wel een ware veldslag. Headliners als Michael Biehn, Tom Berenger en Vinnie Jones vallen af en Danielle Harris, Verne Troyer en Ken Foree laten het ook afweten. Harris komt nog wel met een officiële statement op haar Facebook pagina met wat meer uitleg, Verne Troyer was niet content met zijn vliegtuigstoel en kwam niet meer, zo laat de organisatie weten. Toch waren er nog genoeg leuke namen om je geld aan uit te geven voor een krabbel of photoshoot.

Steve Dash, de man die het zware werk deed als Jason in Friday The 13th part 2, Adrienne King, de final girl uit Friday the 13th, Larry Zerner die Jason zijn iconische masker gaf als Shelly in deel 3, Vernon Wells, Bennet uit Commando en Wez uit Mad Max 2, die samen met Kjell Nilsson (The Humungus) een gezellig duo vormde waren er bijvoorbeeld bij. Rodney Eastman en Jsu Garcia komen uit de A Nightmare on Elm Street reeks, geflankeerd door John Dugan en Terri McMinn uit The Texas Chain Saw Massacre. Tony Moran, The Shape uit Halloween heeft het duidelijk naar zijn zin, meer dan Tom Savini. Italiaanse grootmeester Ruggero Deodato zit naast een van de hoofdrolspeelsters uit Cannibal Holocaust, Francesca Ciardi. Michael Paré, Jonathan Breck, Courtney Gains en Gaylen Ross ronden het rondje veteranen af. Lou Taylor Pucci, Kristina Klebe en Crystal Lowe zijn uit iets recentere producties als Evil Dead en Rob Zombie’s Halloween.

Achter in de zaal staat de stand van Abandoned House Collectibles, een groep uit Zweden die one of a kind collectibles maakt uit verschillende films. Het is allemaal niet goedkoop, maar ze maken geweldig spul. Ze hebben een behoorlijk aantal displays staan, maar maken ook op commissie. De miniatuur versie van de Saw badkamer is imponerend. Met een werkende camera, rookmachine en licht en geluidseffecten is het een ware eye catcher.

Het is niet overdreven druk dit jaar, dus hebben we de tijd voor een wat meer interactie met de gasten. Adrienne King is een hele aardige vrouw die nog grapt dat ze het einde van de film niet weg wil geven als ze “They’re all dead” als quote signeert. Vernon Wells heeft een discussie met een fan; “What’s wrong with evening? Or morning of the dead? Why does it have to be Dawn? Some of us like to sleep in!” Ruggero Deodato vertelt honderduit en dat zorgt voor een rijtje nieuwsgierige fans.

Een hal verder staan wat standjes die filmgerelateerde spullen verkopen, van Star Wars drinkglazen en kerstballen tot aan Sideshow beelden van Jason. Ook staat de stand van Jan Bartels hier, met zijn collectie A Nightmare on Elm Street film props. Een indrukwekkende stand met screen used handschoenen, truien, maskers, een groot aantal items, en nog lang niet zijn volledige collectie. Altijd een leuke verschijning op conventies.

De hal met films is weer goed gevuld en al zijn er veel stands met hetzelfde, je kunt er wat leuke koopjes en speciale items vinden. Turbine Media Gruppe is een opvallende verschijning dit jaar. Naast een aantal mooie steelbook edities hebben ze ook media books en gelimiteerde boxen van The Texas Chain Saw Massacre deel 1 en 2. 8 films heeft een hoop gelimiteerde uitgaves liggen, al zijn ze aardig aan de prijs. Helaas was het Belgische Zeno Pictures wegens omstandigheden niet aanwezig, gelukkig zijn ze er de volgende keer weer bij.

Vorig jaar trad John Carpenter op, dit jaar hebben we The Elvis Dead. Deze musical vertelt het verhaal van The Evil Dead 2 door middel van Elvis liedjes. Dit was iets minder geslaagd dan vorig jaar, maar er waren enkele die hard fans, dus kennelijk is er een publiek voor. Wij zijn in ieder geval met gevulde tassen en lege portemonnees richting huis vertrokken na een geslaagde beurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.