Dutch Comic Con: Winter Edition

18 en 19 november is er weer een Winter Editie van Nederlands grootste Comic Con, de Dutch Comic Con. De voorjaarseditie is al iets waar door zo’n beetje alle “geekdoms” naar wordt uitgekeken en deze winter editie maakt het lange wachten wat makkelijker.

De gastenlijst liegt er niet om, met als headliner Lena Heady, bekend als Cersei Lannister uit Game of Thrones, Sarah Conner uit The Sarah Conner Chronicles, maar ook uit films als Dredd, 300, The Purge en Laid to Rest. Ook Sean Gunn, broer van regisseur James Gunn is aanwezig. Seans eerste rol is die van Sammy Capulet in Tromea and Juliet, maar hij speelt ook Kraglin in de Guardians of the Galaxy films. Deze ravager *spoiler voor de mensen die Guardians of the Galaxy 2 nog niet hebben gezien* neemt de pijl van Yondu over. In de films neemt hij ook de motion reference van Rocket Raccoon voor zijn rekening.

Als we naar Spencer Wildings IMDb lijst kijken valt al snel op dat de man voornamelijk speciale rollen speelt. Zo speelt hij onder andere een white walker in Game of Thrones, een weerwolf in Harry Potter, de gevangenisbewaarder die de Walkman van Starlord steelt in Guardians of the Galaxy, maar misschien wel het meest iconische personage op zijn c.v. tot nu toe is Darth Vader in Rogue One.

Fans van piraten komen ook aan hun trekken met Tom Hopper, die in Black Sails Billy Bones speelt en in Game of Thrones als Dickon Tarly. Kevin McNally speelt tegenover Johnny Depp in de Pirates of the Carribean serie. McNally speelt Joshamee Gibbs, de bootsman van The Black Pearl. Naast deze rol heeft Kevin in 40 jaar een indrukwekkend c.v. opgebouwd in films met onder andere Tom Cruise, Rowan Atkinson en Roger Moore. Uit Once Upon a Time komen Jared Gilmore (Prins Henry) en Keegan Conner Tracy (de blauwe fee). Hollands Glorie mag natuurlijk niet ontbreken in de vorm van Lotte Verbeek. Deze dame speelde in The Blacklist, The Borgia’s, The Fault in our Stars, The Last Witch Hunter en in Outlander. Een indrukwekkende line-up dus voor een Nederlandse Con en iets waar we trots op mogen zijn.

Uiteraard is er naast deze lijst nog een hoop te beleven op de beursvloer. De Artist Alley barst van de namen, waaronder Kenny Rubenis (Dating for Geeks). Er is weer genoeg geld uit te geven in de dealer room, met shops als de Twilight Zone en DVDanny. House of Wax zet weer een belevenis neer, deze combinatie van decor, cosplay, zwaard- en vuurshows, wassen beelden en SFX make-up zorgen ervoor dat je je in de wereld van Lord of the Rings, Game of Thrones of bijvoorbeeld The Grinch waant.

Kortom, meer dan genoeg om naar uit te kijken dus! De Dutch Comic Con is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs te Utrecht. Kaarten zijn te koop bij www.dutchcomiccon.com of aan de kassa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.