IOAM Arrow Video Top 5 – Deel 4 – Johan

Arrow Video bestaat 10 jaar en viert dit met een exclusieve ‘Buy 1 Get 1 Free’ op hun site. Bij It’s Only a Movie zijn we al jaren fan van het label. Speciaal voor dit jubileum hebben we onze persoonlijke Top 5 gemaakt van Arrow Video releases. Een top 5 samenstellen is toch een stuk moeilijker dan gedacht. De neiging om naar mijn favoriete films te gaan is natuurlijk aanwezig, maar persoonlijk kijk ik voornamelijk naar de transfer en de special features op de discs zelf en kunnen die zomaar de doorslag geven.

5. Slaughter High (DVD)
Laat ik beginnen met de film waar mijn liefde voor Arrow mee is begonnen. Zoals wel vaker haak ik bij sommige dingen laat aan. Zo ook bij Blu-ray. Terwijl vrienden van mij hun collectie al enkele jaren aan het updaten waren, kocht ik nog trouw DVD. Slaughter High kende ik eigenlijk alleen van de poster die ik wel regelmatig zag voorbijkomen, maar met deze editie zag ik de film voor het eerst en werd ik er een beetje verliefd op. Een Engelse productie die met alle macht probeert zich voor te doen als een Amerikaanse. Het werkt, een beetje. Toch is deze slasher geslaagd. Alle elementen die horen bij het subgenre komen voorbij en het zal mij niet verbazen dat deze film ooit in aanmerking komt voor een remake. Hoewel de special features op de disc gering zijn, levert Arrow een hele fijne commentary met schrijver en regisseur van de film Mark Ezra en zijn hoofdrolspeelster Caroline Munro. Ik werd gelijk gegrepen door het verhaal achter de film. Het is jammer dat Arrow niet meer de rechten heeft voor
een Blu-ray versie. Vestron heeft een Blu-ray uit van de film, maar ik vraag mij af of die net als Arrow lekkere special features kan aanleveren.

4. The Burbs (Blu-ray)
Vorig jaar kocht ik The Burbs eigenlijk als een blind buy. Ik kende de film wel, maar had die nog nooit gezien. Behalve die ene keer dat ik ‘m als tiener zag op een Duitse zender. Aangezien mijn Duits niet verder komt dan “Super toll und super geil!” maakte de film niet echt indruk. Tot vorig jaar. Ik begrijp nu nog beter waarom Tom Hanks al voor de jaren 90 zo geliefd was bij het publiek. Als film voor het digitale tijdperk was The Burbs zwaar onderhevig aan verschillende cuts. Regisseur Joe Dante bespreekt in een van de vele special features ze een voor een. Ik kan hier eindeloos naar luisteren en kijken.

3. The Slayer (Blu-ray)
Ik zeg het maar right off the bat: Ik kende The Slayer niet voordat ik de Arrow Blu-ray aankocht. De naam zei mij vaag wat, maar wanneer ik naar de originele poster keek gingen er verder geen belletjes rinkelen. Dat Arrow ook dergelijke, onbekende, slashers eer aandoet met zo’n mooie release vind ik geweldig. Ik heb dat bij meerdere releases van Arrow (zoals bijvoorbeeld The Initiation), maar die van The Slayer zette voor mij de toon. De film is hilarisch en erg atmosferisch. Er is een special feature die de film voor mij echt heerlijk maakt en dat is The Tybee Post Theater Experience. Optioneel kan je dit toevoegen bij de film, waardoor je helemaal kan meegenieten met het publiek van het theater. Ik vind echt heerlijk. Films zoals dit is ook het best te zien met een dergelijk publiek.

2. Demons/Demons 2 (Steelbook Blu-ray)
Demons, of Demoni, is een van mijn favoriete horrorfilms aller tijden. Die jaren 80 sfeer, het belachelijke verhaal, de enorme lol die de film uitstraalt, het blijft elke keer een feestje om de film te zien. Nu was ik al prima tevreden met mijn DVD’s van Demons (ja, ik heb er meerdere) was het de steelbook die echt mijn aandacht trok. Dat zwarte staal met de ongelooflijk schreeuwerige, maar ook erg passende art van Jeff Zornow. Ik hou er van. Nu had ik het genoegen Lamberto Bava te zien vorig jaar en, fanboy als ik ben, vroeg ik een handtekening van hem op de steelbook. Nu is het niet alleen een van mijn meeste geliefde Arrow uitgaven, maar van alle DVD’s en Blu-ray’s die ik bezit.

1. Tenebrae (Blu-ray)
Ergens anderhalf jaar geleden was ik op bezoek bij iemand en die persoon had net de Blu-ray van Tenebrae ontvangen. Die wilde de film graag zien en hoewel ik de film enkele weken daarvoor nog had opgezet thuis, was ik er wel voor. Zo op de achtergrond Goblin horen en een beetje hakken en
zagen van Argento zien is nooit verkeerd. Maar toen ik eenmaal het super strakke beeld zag, moest ik wel even slikken. Ik zei zelfs enkele keren
hardop “Jezus”. Want wat ik daar op tv zag, was niet de DVD die ik enkele weken daarvoor thuis had afgespeeld. Dit was zoveel mooier! In sommige opzichten leek het alsof er vrij recent was gefilmd en niet meer dan 30 jaar geleden. Ik wist het toen die avond: ik moet deze Arrow release hebben! Ditmaal koos ik voor de reguliere editie en niet de steelbook. Daar heb ik dan wel een beetje spijt van. Die had mooi naast mijn Arrow steelbooks van Phenomena en Inferno kunnen staan. Ach ja. Je moet wat te wensen hebben, hè? Ook bij deze uitgave zitten audio commentaren toegevoegd, waaronder die met Kim Newman. Wanneer deze criticus praat over Argento en deze film, voel ik precies dezelfde liefde die ik ook voor
de film en de legendarische regisseur voel. Daarnaast is er een gesprek met Goblin’s Claudio Simonetti en beelden van optredens van Goblin waar zij de muziek spelen. Oftewel: een en al heerlijkheid en daarom mijn favoriete Arrow uitgave. For now, want die steelbook gaat er echt komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.