IOAM Arrow Video Top 5 – Deel 3 – Martijn

Ik ben niet de grootste filmverzamelaar van het groepje dat voor It´s Only a Movie schrijft en ook mijn Arrow collectie is niet zo verschrikkelijk groot (in ieder geval niet zo groot als ik zou willen). Toch zal iedere genre liefhebber iets van een Arrow collectie hebben want het is simpelweg een van de belangrijkste labels die er zijn als het op Blu-ray aankomt. Dus hierbij mijn 5 favoriete Arrow releases waarbij ik iets meer naar de films zelf gekeken heb dan bijvoorbeeld naar de package of extra’s.

5. The Texas Chainsaw Massacre 2 (Blu-ray)
De enige manier om je eigen absolute cult klassieker op te volgen is door er iets totaal anders mee te doen. En dat heeft Hooper gedaan met deze sequel. Overtreffen doe je het origineel nooit maar dit is een klassieker op zich geworden en Arrow heeft deze film dan ook geëerd met een prachtige Blu-ray uitgave. 3 discs en een 100 bladzijden tellend boekje vol met info en extra’s maar ook de film is onberispelijk mooi op Blu-ray.

4. Dawn of the Dead (Blu-ray)
Een hele vroege Blu-ray release van Arrow en in het algemeen ook. Hiervoor had ik de Nederlandse Dutch Film Works dvd, op zich ook al een mooie release voor die tijd met ook zowel de originele als de Argento Cut apart op een schijfje, al was dat niet in de juiste beeldverhouding. Zo mooi als hij op deze Blu-ray staat zag je hem nog nooit! Inmiddels is deze release al tijden out of print en staan ze op eBay voor serieuze bedragen.

3. The Night of the Hunter (Blu-ray)
Een Arrow Academy release in mijn Top 5 en dat terwijl ik toch eigenlijk echt een pulp- en trash liefhebber ben! Maar om deze film kun je gewoonweg niet heen. Een klassieker die z’n tijd ver vooruit was en wat een hoofdrol van Robert Mitchum! De film op zich is al prachtig om te zien maar met deze nieuwe transfer is het helemaal smullen. En als je klaar bent met de film is er nog een 2,5 uur durende documentaire en booklet om je bezig te houden. Ik krijg spontaan weer zin om de film op te zetten.

2. Demons en Demons 2 (Steelbook Blu-ray)
En snel weer terug naar de pulp met twee van mijn favoriete Italiaanse horrorfilms. Samen uitgebracht in een steelbook met erg toepasselijke artwork van Zornow. Volgens sommigen komen dit soort films het beste tot hun recht op een krakkemikkige VHS band… Die hebben overduidelijk deze releases niet, want dit is de manier om ze te zien. Met goed beeld waarbij de kleuren van je scherm springen en met kraakhelder geluid waardoor de 80’s soundtrack pas echt op de voorgrond treedt. Heerlijk!


1. Phantasm boxset (Blu-ray)

Over het algemeen gaat het mij voornamelijk om de film in een release, de extra’s zijn meegenomen maar vaker zie ik ze niet dan wel. Gewoon een kwestie van tijd, ik ga liever door naar de volgende film. Ook doen verpakkingen me een stuk minder dan voorheen, erg tof nieuw artwork of verschillende covers waar je uit kunt kiezen maar ze belanden uiteindelijk toch op de plank tussen de rest van de films. Maar als er dan een box uitkomt van je favoriete filmfranchise met zo’n sphere uit de film erin (wat uiteindelijk natuurlijk gewoon een stukje plastic is) komt het kind in mij weer boven en moet die box er komen. En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Naast de films die er prachtig uitzien (vooral de 2016 remaster van het origineel) is het een prachtige box om te zien. En genoeg extra’s om eens een heel weekend mee te vermaken. O, vergeet het boekje met 150 pagina’s niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.