Nobody (Ilya Naishuller) – Hardcore Bob

Ilya Naishuller is maar bij een klein groepje actiefilmliefhebbers bekend. Hardcore Henry, zijn debuut, viel vooral in de smaak bij mensen die houden van experimentele cinema. De film (voornamelijk gefinancierd in Rusland) die moet lijken op een film die in één lange take is gefilmd doet je vaak met verbazing naar het scherm kijken. Het is ook echt bewonderenswaardig wat Naishuller op het scherm tovert. Zoals zo vaak moest ook Naishuller de stap naar Hollywood maken. Logisch enerzijds, maar een nieuwe Hardcore Henry hoef je niet te verwachten. Of toch wel? Let’s see!

Plot: Hutch Mansell is een familieman en vader die overal waar hij komt geen enkele indruk achterlaat. Zijn leven is routineus geworden en gewoonweg saai. Wanneer twee dieven in zijn huis inbreken is dit voor Hutch het ultieme moment om zijn woede, waarmee hij al lang rondloopt, kwijt te kunnen. Op zijn weg naar brute vergelding worden duistere geheimen uit zijn verleden onthuld.

Plotgewijs is Naishuller gelukkig wel heel gewoon gebleven. Geen ingewikkeld gedoe, nee, Nobody is gewoon een keiharde actiefilm, maar ironisch genoeg, eentje die we wel vaker hebben gezien. De casting van Bob Odenkirk (Breaking Bad, Better Call Saul) is een fijne. De man heeft een behoorlijk charisma, maar of hij een rol als actieheld overeind weet te houden? Dit blijkt echter het minste probleem. Nobody is vooral een combi van veel films die we al kennen. Men neme John Wick, doe er wat Baby Driver bij, doe er een Tarantino sausje overheen en we hebben Nobody. Van een regisseur die van een unieke filmbeleving komt is dat toch wel een domper.

De casting is redelijk opvallend, buiten Odenkirk om. Zijn vader wordt gespeeld door een inmiddels erg oude Christopher Lloyd en ook zien we RZA opdraven. De bad guys worden gespeeld door figuren die we tijdens de aftiteling alweer vergeten zijn. Iets wat in een dergelijke film toch wel op orde moet zijn is de casting van de bad guy. Niets beter dan ongegeneerde guilty pleasures en wraakvoldoening in een actiefilm die draait om good vs evil. Daarbij heb je echt wel wat memorabele personages nodig, maar dat ontbreekt hier eigenlijk volledig.

Nobody voelt vooral als een verplicht nummertje voor mensen die graag John Wick-achtige films zien. Het wil erg hip zijn, maar is uiteindelijk veel te geforceerd met zijn humor en one-liners. Jammer, want met Naishuller aan het roer, Hardcore Henry in je achterhoofd en Bob Odenkirk in de hoofdrol had dit best wat kunnen worden.

Rating
  • 5/10
    Nobody - 5/10
  • 7/10
    Universal 4k Blu-ray - 7/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.