The Walking Dead: World Beyond – Nog niet Walking Dead moe?

Mede dankzij het succes van The Walking Dead is er een opleving van zombieseries- en films. Niet alles is even goed, maar over het algemeen hebben ze allemaal wel een overeenkomst; we zien hoe de wereld vergaat als de doden weer gaan lopen. Maar wat gebeurt er als we al een decennium verder zijn? Dat zien we in de Walking Dead spin off World Beyond, na Fear The Walking Dead de tweede in de wereld die een decennium geleden op Fox begon. Met nog twee spin offs (Tales of The Walking Dead en eentje over Carol en Daryl) en enkele films in de planning zijn we er nog niet vanaf.

Plot: World Beyond vertelt het verhaal over Generation Z, de eerste generatie die opgroeide middenin de zombie-apocalyps. Iris en Hope maken zich op voor de 10e viering van Monuments Day. Op deze dag worden alle doden herdacht en richt Campus Colony zich op de toekomst. Ze zijn namelijk nog niet zo lang onderdeel van het Three Rings Network samen met Portland, Oregon en The Civic Republic. Laatstgenoemde heeft nog een beschaving zoals we die vroeger kenden. Niemand weet echter waar hun thuishaven is of hoe ze aan de materialen komen die ze bezitten. Hope heeft een enorme hekel aan de republiek. Al snel leren we dat de vader van Iris en Hope in een uitwisselingsproject is meegenomen door de Republic en aangezien communicatie niet mogelijk is hebben de twee al een jaar niets meer van hem gehoord. Na een stiekem onheilspellend bericht van hun vader besluiten de zussen op zoek te gaan naar de Republic om hem te redden.

The Walking Dead: World Beyond opent leuk de eerste afleveringen, maar heeft een vrij strakke vertelstructuur met een behoorlijk voorspelbaar verloop. De serie duurt twee seizoenen maar neemt teveel tijd waardoor het bij vlagen behoorlijk langzaam aandoet en het gewoon begint te sleuren. Pas tegen de seizoensfinale komt World Beyond weer een beetje op stoom, al lijkt het daarvoor bijna te verzanden in een soort Goede Tijden Slechte Tijden met zombies. Eigenlijk wat we kennen uit de latere seizoenen van The Walking Dead.

Hopelijk weten de laatste tien afleveringen van het tweede seizoen meer te overtuigen want nu is het vooral interessant voor de die hard fans die niet genoeg kunnen krijgen van The Walking Dead en daar zijn er toch echt minder van de laatste tijd. De vraag is vooral hoe lang alles wat The Walking Dead betreft nog aantrekkelijk blijft, want we kunnen inmiddels wel spreken van ‘overkill’.

Rating
  • 5/10
    The Walking Dead: World Beyond - 5/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.