Army of the Dead (Zack Snyder) – 2,5 uur lang zombies

Zack Snyder weet in 2004 een aardige remake te maken van de zombie klassieker Dawn of the Dead. Het origineel van George Romero staat toch wel te boek als de klassieker der klassiekers in het zombiegenre. Snyder weet er met zijn visie een geheel eigen draai aan te geven,  bijvoorbeeld door zijn zombies te laten rennen. Voor de purist is dat een dingetje, maar het geeft de film wel een eigen spanning mee. Nu keert de regisseur terug naar de ondoden met de Netflix Original Army of the Dead.

Dave Bautista als Scott Ward

Plot: Een militair konvooi vertrekt uit Area 51 met een onbekende lading. Als een pasgetrouwd stel op een hoogtepunt zorgt voor een gigantische crash ontsnapt de lading van het konvooi en weet het een weg naar Las Vegas te banen.  Wat volgt is een montage van de catastrofe die Sin City ten dele valt en het militaire ingrijpen dat volgt.  Als dit faalt wordt de stad in quarantaine geplaatst en  zakenman Bly Tanaka ziet dit als een kans om zijn eigen casino te beroven van 200 miljoen dollar.  De verzekering heeft dit geld al uitgekeerd, dus het is een aardige som zwart geld. Tanaka vraagt een van de overlevende mariniers  van de mislukte Las Vegas operatie, Scott Ward (Dave Bautista), een team samen te stellen om de kraak te zetten. Indien succesvol mag hij 50 miljoen verdelen naar eigen inzicht. Met zijn team gaat hij het door zombies overlopen gebied binnen.

Army of the Dead is een bombastische, lange over de top actiefilm die nergens verveelt. Snyder’s visie is goed terug te zien in sommige prachtige shots en wat elementen die de wenkbrauwen doen fronsen. Zo krijgt het team van Bautista te maken met o.a. een zombietijger. Ik herhaal, een zombietijger. Als dat nog niet genoeg is om de film nu meteen op te zetten… We krijgen ook een zombie met een cape, robotzombies en een atoombom. Bigger, better, faster, helemaal a la Zack Snyder. Voor de een een heerlijke rit, voor de ander overdreven onzin. Het publiek zal verdeeld zijn.

Nora Arnezeder als Lilly, The Coyote

Het plot stelt niet veel voor, maar er moet weer eens een cinematisch universum opgezet worden, dus het simpele heistverhaaltje wordt onnodig opgeblazen naar een monsterlijke twee-en-een-half uur. Toch voelt de film nergens echt langdradig en zet Dave Bautista weer een prima rol neer. De personages zijn erg eendimensionaal, maar dat mag de pret niet drukken. Door de one-liners en de actie hebben we niet veel tijd om ze echt beter te leren kennen, al verliest de film wel wat spanning omdat de binding met het team ontbreekt.

Netflix heeft hoog ingezet met Army of the Dead met verschillende prequels en spin offs die al aangekondigd zijn. Army of the Dead is een must see voor Snyder fans, maar ook zeker voor de actiefilm liefhebber, al zal verdeeldheid onder het publiek onvermijdelijk zijn.

Rating
  • 7/10
    Army of the Dead - 7/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.