Recensie: Hubie Halloween (Steven Brill)

Adam Sandler, je moet van de man houden, in ieder geval op het gebied van komediefilms want velen mogen het ermee eens zijn dat zijn rol in Uncut Gems van ongekende klasse was. Sandler kan echt wel acteren, maar voor Hubie Halloween grijpt hij weer terug naar het type ‘love it or hate it’ humor waarmee hij in ieder geval ver uit het vizier van prijsuitreikend Amerika blijft. Hubie Halloween is gelukkig wel een echte seizoensfilm dus gingen wij er niet eens met heel veel tegenzin voor zitten.

Plot: Hubie Dubois heeft het hart op de juiste plaats, maar wordt in zijn woonplaats Salem niet graag gezien. Meer nog is hij voortdurend het mikpunt van spot door zijn obsessie met Halloween. Dit jaar echter lopen er op deze feestdag werkelijke monsters rond in Salem en Hubie neemt de taak op zich om het gevecht met hen aan te gaan.

Hubie Halloween is na Unctut Gems opnieuw een Netflix Original. Sandler heeft een contract lopen met de streamingsdienst en zal om de zoveel tijd een door Netflix gefinancierde film uitbrengen. Dat de dienst zich dit jaar echt focust op de Amerikaanse feestdag is wel duidelijk met titels die als paddenstoelen uit de bodem schieten. Het probleem blijft met Netflix dat er tussen de vele Originals eigenlijk maar weinig titels schuilen die zich weten te onderscheiden. Hubie Halloween is ook weer zo’n film die we heus wel opzetten, maar blijven hangen zal die niet.

Hubie Halloween is een echte Adam Sandler-film, maar heeft het voordeel dat het misschien nog meer een echte Halloween-film is. Hiermee bereik je toch een wat breder publiek. Dat publiek moet het echter wel doen met een typisch Sandler-typetje dat vaker niet dan wel grappig is. Voor de zoveelste keer zien we Sandler een beperkt typetje neerzetten, een geforceerd buitenbeentje met zijn manier van praten en zijn. Het werkt niet want je krijgt steeds het gevoel dat de ‘gewone’ Adam Sandler elk moment weer kan opduiken. Het typetje wordt nooit eigen gemaakt.

Dat de hele film niet serieus genomen dient te worden is wel duidelijk. Buiten Hubie zelf om zitten we met een plot dat van de hak op de tak springt en nooit echt een focus weet te vinden. We krijgen een beetje The Burbs, Halloween natuurlijk, The Fog, Scream en wat moordmysterie en weerwolf-gedoe. Regisseur Brill en Sandler halen veel inspiratie uit klassieke seizoensfilms, maar weten nooit een film met een smoel neer te zetten, zowel qua plot als humor niet. Gelukkig zorgen de sets er wel voor dat de film een echte Halloween-sfeer uitstraalt, wat Hubie Halloween misschien maar net weet te redden.

Eindoordeel
  • 5/10
    Hubie Halloween - 5/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.