Recensie: The Hunt (Craig Zobel)

“The most talked about movie of the year is one that no one’s actually seen” is de tagline van The Hunt en een treffende. The Hunt is namelijk al snel verbannen in de VS vanwege links die gelegd werden met schietpartijen. Het is natuurlijk ook onaanvaardbaar zulke films uit te brengen. Dat men gewoon wapens kan blijven kopen bij Walmart doet er verder niet toe. Het is en blijft een raar land, de VS, en dat heeft The Hunt helaas de das om gedaan. Maar dat hier een culthit in spe is geboren lijkt bijna onontkoombaar.

Plot: Een groep personen ontwaakt op een onbekende plek, zonder enig idee hoe ze daar terecht is gekomen. Snel wordt duidelijk dat er, puur voor de lol, op hen gejaagd wordt door een stel geprivilegieerden. Een vrouw weet echter hoe ze het spel moet overleven en besluit de jagers zelf een kopje kleiner te maken. Zij gaat tevens op zoek naar een mysterieuze vrouw.

In het begin werd The Hunt vooral aangevallen door niemand minder dan President Trump op zijn Twitter kanaal. Alle quotes die op de poster te lezen zijn, zijn quotes van volgers van Trump op zijn social media-kanaal. Hilarisch wel, want wie hier de satire niet van in kan zien moet grondig eens bij zichzelf te rade gaan. De hele rel geeft de film eigenlijk alleen maar meer curiositeit en daar smullen wij natuurlijk van. Valt The Hunt uiteindelijk mee of tegen? Lees verder!

Het uitgangspunt van The Hunt is er een dat niet nieuw is. Dit soort Battle Royale-achtige taferelen hebben we wel eerder gezien. Waar The Hunt zich in onderscheidt is de satire waarmee het wordt gebracht. De term ‘fake news’ wordt op een erg leuke manier gebruikt om het slachten in gang te zetten. Ook hoe bepaalde ‘left-wing’ gasten worden neergezet is op momenten hilarisch. Dat die Trump-aanhangers hier de humor niet van in kunnen zien zegt helaas veel over hun.

Vooral het eerste deel van The Hunt, waar de kijker een paar keer goed op het verkeerde been wordt gebracht, is een vermakelijke. Het tweede deel richt zich wat meer op uitleg en dialoog, maar de film wordt daardoor niet verpest. Helaas verzandt The Hunt wel in een wat simpel en generiek gevecht, maar dat we hier met een bijzondere film te maken hebben staat bij ons vast.

De Blu-ray: Universal heeft helaas te maken gehad met een gefaald bioscooprelease maar gelukkig is hier nu dan de home video-release zodat iedereen alsnog kan genieten van The Hunt. De Blu-ray kent een prima beeld- en geluidskwaliteit zoals we gewend zijn van Universal. Gelukkig staan hier in tegenstelling tot andere Nederlandse releases wel wat extra’s op in de vorm van een paar minuten durende featurettes: Crafting The Hunt Death Scene Breakdowns Athena vs. Crystal: Hunter or Hunted? Niet heel veel, maar altijd een toevoeging voor de fan.

Eindoordeel
  • 7/10
    The Hunt - 7/10
  • 7/10
    Universal Pictures Blu-ray - 7/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.