Recensie: The Boy: Brahms’ Curse (William Brent Bell)

The Boy was een film die niet echt opviel qua originaliteit maar blijkbaar is er een nog altijd een grote markt voor poppenhorror want de film deed het allesbehalve slecht in de box-office. En aangezien de kosten om de film te maken relatief laag waren is het niet vreemd dat er een tweede deel is verschenen. De uitgever van de Blu-ray wil niks weten over een Part II, hij verschijnt hier onder de naam The Boy: Brahms’ Curse ondanks dat we tijdens de titels gewoon weer The Boy II lezen…

Plot: Als Liza (Katie Holmes) samen met haar zoon Jude wordt overvallen in hun eigen huis loopt het gezin een behoorlijke klap op. Jude weigert voortaan te praten en Liza wordt elke nacht wakker van haar nachtmerries en durft het huis niet meer uit. Haar man Sean komt met het idee een tijdje te vertrekken uit de stad om de twee tot rust te laten komen en alles even weer op een rijtje te krijgen. Daarom wordt er een gastverblijf op het platte land gehuurd. Wat ze niet weten is dat dit het gastenverblijf is dat hoort bij Heelshire Mansion, een landhuis waar zich jaren geleden een familiedrama heeft voltrokken. Nog maar net aangekomen vindt Jude een antieke pop in het bos waar hij zich sterk tot aangetrokken voelt. Het duurt niet lang voordat de twee onafscheidelijk zijn.

Het duurt ook niet lang voordat we de eerste verplichte scènes, die blijkbaar horen bij het genre, voorgeschoteld krijgen. De camera die wat langer op de pop gericht blijft in afwachting op een teken van leven, of een shot van de pop die opeens in een andere richting kijkt. Nee, heel inventief is het absoluut niet. We bevinden ons op overbekend terrein met het gevolg van bijna totaal uitblijvende spanning en als de enige schrikmomenten ook nog eens van Liza’s dromen moeten komen wordt het duidelijk dat dit vervolg absoluut niks toe te voegen heeft aan het genre.

The Boy: Brahms’ Curse is een erg middelmatige horrorfilm geworden, nergens erg slecht of zo, maar voorspelbaar tot de laatste minuut. Brahms is geen Annabelle en al helemaal geen Chuckie!

De Blu-ray van The Searchers is compleet ‘bare bones’. Er is nog geen trailer te vinden op de schijf.

Eindoordeel
  • 5/10
    The Boy: Brahms' Curse - 5/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.