Recensie: The Prodigy (Nicholas McCarthy)

De filmgeschiedenis heeft behoorlijk wat enge kinderen op de wereld gezet. De kids uit de filmreeks Children of the Corn zijn een goed voorbeeld, maar ook Damien uit The Omen of Megan uit The Excorsist. De kleine Michael Myers begon ook al vroeg aan zijn eerste moord en Macaulay Culkin was niet alleen dat vervelende jochie uit Home Alone, maar ook de moordzuchtige Henry uit The Good Son. Ik kan zo nog wel even doorgaan, maar wil het in deze recensie houden bij de nieuwste telg uit The Prodigy.

Plot: Het gelukkige stel Sarah (Taylor Schilling) en John (Peter Mooney) verwachten hun eerste kindje. Ze krijgen een jongetje en noemen hem Miles (Jackson Robert Scott). Tijdens het opgroeien blijkt Miles een pienter mannetje te zijn met een zeer hoog IQ. Hij gedraagt zich alleen wel een beetje vreemd, zo brabbelt hij een onverstaanbare taal in zijn slaap. Sarah en John plaatsen Miles op een speciale school voor hoogbegaafden, waar hij voldoende aandacht krijgt om zich verder te ontwikkelen. Op school heeft Miles moeite aansluiting te vinden met zijn leeftijdsgenoten. Als de 8-jarige knul een klasgenootje mishandeld met een stuk gereedschap gaan er toch wat alarmbellen af. Miles lijkt zich weinig van het incident te herinneren, maar wordt wel onderzocht. Wat zou er met Miles aan de hand zijn?

Ik ben zelf vader en kijk, sinds de geboorte van mijn zoon, toch anders naar dit soort films. Ik krijg er gewoon kippenvel van en datzelfde gebeurt ook bij The Prodigy, met name als de kleine Miles iemand weer eens iemand “the evil eye” geeft. De jonge Miles wordt goed neergezet door Jackson Robert Scott, die eerder te zien was als Georgie Denbrough uit het eerste deel van IT (2017). In The Prodigy zien we alleen een hele andere kant van Scott.

Regisseur Nicholas McCarthy’s (The Pact en At the Devil’s Door) zet een spannende thriller neer met bovennatuurlijke elementen. Hierdoor neigt de film ook naar horror. Met een scenario van Jeff Buhler is dat niet zo vreemd. Buhler schreef eerder het scenario van Midnight Meat Train en binnenkort verschijnen uit zijn naam ook de remakes van Pet Sematary en The Grudge. De film bevat de gebruikelijk jump scares, maar die duren maar even. Het zijn juist die ongemakkelijke scènes, waarmee de makers de kijker tot het eind weten te verrassen.

Eindoordeel
  • 7/10
    The Prodigy - 7/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.