Recensie: Zombie 5 (Vinegar Syndrome)

De laatste tijd verplaatst Vinegar Syndrome de aandacht wat meer naar jaren 80 horror. Natuurlijk blijft het label nog soft-erotiek, pulp en zelfs drama uitbrengen, maar met veel van hun laatste titels proberen ze toch een ander publiek aan te spreken. Dat vinden wij bij It’s Only a Movie totaal geen probleem. Wij kunnen namelijk geen genoeg krijgen van Italiaanse trash en goedkope b-horror. Wat dat betreft zit je met Zombie 5, ook bekend als Killing Birds: Raptors, wel goed.

Plot: Een groep studenten reist diep de wildernis in om op zoek te gaan naar een zeldzame soort vogel. Ondanks onheilspellende signalen en waarschuwingen, van zowel mensen als vogels, kamperen de jongeren in een oud en verlaten huis. Al snel krijgen zij te maken met bovennatuurlijke verschijnselen. Maar het zijn niet alleen het huis of de vogels waar zij zich druk om moeten maken. Bloeddorstige zombies blijken ook nog eens op de loer te liggen!

Zombie 5 heeft werkelijk alle ingrediënten voor typische 70’s/80’s Italiaanse trash: een idioot plot, een Amerikaanse grote naam voor de bekendheid, belabberde nasynchronisatie en gore waar je je vraagtekens bij zet, maar wat blijft dit soort spektakel toch keer op keer weer vermakelijk! Onder de begeleiding van pompende 80’s synths krijgen we te maken met killer vogels, verrotte zombies en een vage rol van de blinde Robert Vaughn. Wanneer alles in een onbegrijpelijke conclusie tot een einde komt is onze trash-honger weer tijdelijk gestild.

Vinegar Syndrome geeft opnieuw een b-horror van de onderste plank de behandeling die het eigenlijk niet verdient. Het beeld is heerlijk groezelig en de soundtrack dreunt lekker door je speakers. Ook qua extra’s valt er nog redelijk wat te genieten. Zo horen wij regisseur Claudio Latanzi uitgebreid praten over zijn ervaringen met het opnemen van zijn film. Deze Blu-ray van Vinegar Syndrome is een must voor de liefhebber  van italo-trash!

https://youtu.be/Y6efrDdiXdc

Eindoordeel
  • 7/10
    Zombie 5: Killing Birds - 7/10
  • 8/10
    Vinegar Syndrome Blu-ray - 8/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.