Rick and Morty seizoen 1 t/m 4 boxset

Rick and Morty mag gerust het laatste animatie fenomeen genoemd worden in een rijtje met titels als The Simpsons en South Park. Een tekenfilmserie voor volwassenen, al kijkt mijn zoontje van bijna 9 gewoon mee. Die vindt de avonturen waarin Rick en Morty Sanchez belanden hilarisch. De genialiteit van de serie ontgaat hem verder volledig. Want zeker op momenten mag Rick and Morty zich best geniaal noemen.

Justin Roiland, die zijn stem ook verleent aan Rick en Morty, en co-schrijver Dan Harmon zijn de bedenkers. In een opzet die wat doet denken aan Back to the Future (briljante wetenschapper en naïeve op sleeptouw genomen tiener, de vergelijkingen zijn treffend) beleven de twee absurde avonturen in diverse dimensies. Neem bijvoorbeeld aflevering 3 van het eerste seizoen waarin wij een ‘bonkers’ versie zien van Innerspace (1987) en Er Was Eens… Het Leven, de referenties zijn talrijk.

Wat vooral opvalt is dat de serie elk seizoen fris blijft en wanneer je denkt dat de makers geen ideeën meer hebben of in herhaling vallen komen ze weer op de proppen met een briljante aflevering. Zo is Vindicators 3: The Return of Worldender uit seizoen 3 een van de beste afleveringen uit de hele boxset. Wellicht dat seizoen 4 wat in herhaling valt en men moe wordt van alweer een nieuw avontuur in een willekeurige dimensie, maar zelfs dan weten Roiland en Harmon je altijd wel weer te verrassen met een briljante grap of twist die de betreffende aflevering weer helemaal op gang brengt.

Rick and Morty is te zien op Netflix maar de fan van de serie moet gewoon de boxset uitgegeven door Warner Bros in huis halen. Verdeeld over vier discs (elk seizoen heeft zijn eigen disc) is de set een aanwinst voor elke fan van de serie. Zo kun je er altijd weer naar grijpen wanneer de serie niet meer te zien is op Netflix en je de truttigheid op tv beu bent en toe bent aan het rebelse karakter van de serie waarin geen regels gelden.

Rating
  • 8.5/10
    Rick and Morty - 8.5/10
  • 8/10
    Warner Bros Blu-ray boxset - 8/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.