Voorjaarseditie Weekend of Hell 2017 (Turbinenhalle Oberhausen)

Dit keer was het niet een jaar wachten op de volgende editie van de grootste horrorconventie in Europa, maar slechts een half jaar. Er werd er namelijk in april alweer eentje georganiseerd. Helaas werd deze editie geplaagd door een golf van afzeggingen, waaronder publiekstrekker Linda Blair. Dit kon uiteraard rekenen op een golf van kritiek, maar de beurs is natuurlijk meer dan alleen de gasten. It’s Only a Movie was wederom aanwezig.

Bij binnenkomst blijkt wel dat het wat kleiner opgezet is. “Het is ook een opwarmertje voor die van november”, aldus Thomas Hartz, de grote man achter de conventie. “Het is allemaal wat kleiner opgezet”. We missen inderdaad een aantal vaste waarden in de dealer room, maar wat later op de dag is er alsnog redelijk wat volk. “Aan de succesformule van de beurs, Weekend of Hell in november, vlak na Halloween wordt afbreuk gedaan door een overbodige tusseneditie. Met minder standhouders, minder bezoekers, minder special guests en minder verkoop zijn er ook minder blije gezichten.”, aldus Gino van Hecke van Zeno Pictures. De sfeer is ondanks de kleinere opzet wel aanwezig en nu hebben we nog meer tijd om een praatje te maken met de gasten. Linnea Quigley heeft er een behoorlijke vliegreis opzitten, maar is de vrolijkheid zelve. Ze neemt alle tijd voor haar fans en praat honderduit over haar aanzienlijke carrière. “Hello Boils and Ghouls” bijt John Kassir de voorbijgangers toe in de stem van The Cryptkeeper. Voor een vergoeding spreekt hij je voicemail in. John Altamura, die naast een aantal pornofilms ook de Toxic Avenger speelde in deel 2 en 3, begroet iedereen die ongeveer in zijn richting kijkt en trekt je nog net niet naar zijn tafel, maar de man heeft het zichtbaar naar zijn zin. Brian Thompson, waarschijnlijk het bekendst als de alien bountyhunter uit The X-Files, maar ook als de wingman van de onlangs overleden Bill Paxton in The Terminator, kijkt een filmpje op zijn laptop tijdens de rustigere uren, maar maakt ook een praatje als je zijn krabbel komt halen. De prijzen zijn naar de tegenwoordige standaard normaal, iedereen vraagt 25 euro. Laurence Harvey uit Human Centipede heeft het verbazingwekkend druk, kennelijk leeft de filmserie nogal in Duitsland.

Linnea Quigley signeert voor de fans

Het aanbod aan films en merchandise is weer behoorlijk, hoewel er wel een aantal vaste namen missen. Jan Bartels staat er wel met zijn indrukwekkende verzameling Nightmare on Elm Street props. Wat wel opvalt is dat de prijzen deze editie minder verschillen per verkoper dan afgelopen november. Nu zijn speciale edities uiteraard wat prijziger en ik vind het helemaal niet erg om dat te betalen maar als voor sommige edities de top eBay prijzen aangehouden worden en er niet op af te dingen valt is de lol er gauw af. Gelukkig zijn er wel wat juweeltjes te vinden voor een goede prijs. Bij het Belgische Zeno Pictures is de regisseur van God Without a Universe (2015), Kasper Juhl, aanwezig om zijn dvd’s te signeren. Erg leuk, en normaal geprijsd. Merchandise is er dit keer wat minder aanwezig, Werners Movie Posters hebben eerlijk geprijsde originele posters te koop en er zijn wat action figures en er is wat vintage te koop. Een stand die ik me van de vorige edities niet kan herinneren is die van de Nederlandse Gator en Vision toys en die hebben wat leuke items.

Zo was het al met al een geslaagde dag, al was de entreeprijs aan de hoge kant voor een kleinere editie. Misschien waren de verwachtingen wat te hooggespannen door het gebruik van dezelfde naam. In ieder geval zien wij liever een grotere november editie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.