Recensie (met winactie) Mad God (Phil Tippett)

Phil Tippett is een naam die niet bij iedereen direct een belletje doet rinkelen. Toch heeft de man een een CV waar je U tegen zegt. Tippett is Visual Effect Supervisor en heeft titels als de originele Star Wars trilogie, Jurassic Park en RoboCop op zijn naam staan. Stop-motion is waar hij groot mee is geworden en ik wil wedden dat je zijn werk van eerdergenoemde titels zo voor de geest kunt halen. De laatste 30 jaar heeft zijn leven echter in het teken gestaan van Mad God, zijn levenswerk. Tot vorig jaar had hij drie losse (korte) delen af, Mad God 1, 2 en 3. Nu is de hele film eindelijk af. Dankzij het Amerikaanse Shudder is de film eindelijk te zien en wat een fascinerend werkje is dit toch geworden.

Mad God kent amper een plot. Het is eerder een aaneenschakeling van absurdistische beelden van bizarre wezens in een onaangename wereld. Een grote nachtmerrie, zoals velen het omschrijven. Onze stop-motion protagonist wordt door een real life God (?) letterlijk afgedaald in een wereld die geen logica kent en moet lijken op de donkerste krochten van de menselijke geest. Apocalyptisch haast. Mad God kun je denk ik het beste zien als een groot kunstwerkje. Elke scène is wel de moeite waard door al het werk dat erin is gestopt. Je moet er even de juiste mindset voor hebben en vooral geen echt verhaal verwachten, maar dan krijg je ook wat.

Wij van It’s Only a Movie hebben een Blu-ray van Shudder liggen. Deze kun jij winnen. Stuur hiervoor je naam- en adresgegevens naar info@itsonlyamovie.nl en wie weet kun jij binnenkort thuis genieten van Tippet’s animatiewerk.

Rating
  • 7/10
    Mad God - 7/10
7/10

Samenvatting

Je moet even de juiste mindset hebben voor Mad God, Phil Tippett’s levenswerk, en vooral geen echt verhaal verwachten, maar dan krijg je ook wat.

4 gedachten over “Recensie (met winactie) Mad God (Phil Tippett)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.