Woof! Dog Eat Cinema Magazine – wij spraken met oprichter Hans Minkes

Onlangs kwam ik in aanraking met een een blad, in het Engels geschreven, maar van Nederlandse komaf, waar ik nog nooit van had gehoord. Een blad dat zich ook nog eens richt op pure sleaze, wat de opvallende illustraties meteen duidelijk maken. De dunne scheidingslijn tussen porno en horror wordt hiermee nog eens bevestigd. In dat opzicht doet het blaadje denken aan de donkere uithoeken van de gemiddelde videotheek uit de vorige eeuw. En dat is ook precies wat oprichter Hans Minkes drijft. De magazine heet Woof! en ik mag Hans wat vragen stellen.

Hoe is Woof! ooit begonnen?
Ik ben in augustus 2013 begonnen met deel 1 van WOOF! Dog Eat Cinema Magazine. Deze kwam pas uit in maart 2014. Gezien het feit dat ikzelf de redacteur ben en het grootste aandeel qua schrijven heb en het schrijf- en illustratieteam uit zo’n 20-30 mensen bestaat, neemt het uitbrengen van dit blaadje van 32 pagina’s veel tijd in beslag. Ik heb naast het blad een saaie belbaan, die ook veel tijd opslokt. De intentie was om er een kwartaaluitgave van te maken, maar dat is toch iets te veel gevraagd.

Doet het blad het goed?
Deel 1 (oplage 200) is inmiddels uitverkocht. Deel 2 nog niet en deel 3 komt hopelijk binnen een maand uit.


Vertel eens wat meer over Woof! Wat kan men verwachten?
De moviezine is 50% tekst en 50% illustratie. Dus naast artikelen van mijzelf, Erik Zijlstra, Laura Louwes, Hans van den Broeck, DF Dresden, Hugh Rant, Tom Beterams en andere gastschrijvers worden er fantastische illustraties aangeleverd. Veel lokaal Gronings talent maar ook daarbuiten.

In het blad staan reviews, specialistische artikelen van kenners, lijstjes, curiosa, etc. Alles gericht op de genre films uit de jaren 60/70/80 en begin jaren 90.

Heb je nog ergens inspiratie aan opgedaan?
Cinema Sewer is mijn grote voorbeeld en Robin Bougie heeft zijn zegen gegeven, hoe weinig dat ook zegt. De smaak is wansmaak. Dus sleazy tot op het bot. Aan de basis van het blad ligt mijn videocollectie (filmpje op Youtube onder
https://youtu.be/9MV5e1SR8I4

Hoe financier je Woof!?
Alles komt uit mijn eigen portemonnee en ik speel het net niet quitte. Iedereen werkt dus kosteloos mee en beschouwt het als een kans om hun talenten te etaleren. De illustratoren vinden het heerlijk omdat ze eindelijk grenzeloos los kunnen gaan.

Hoe komen wij aan het blad en wat kost het?
Het blad is te verkrijgen dmv het sturen van een e-mail naar woofmagazine@hotmail.com . Verder is het te koop bij de WORMSHOP, Café Kult en op omg-entertainment.com van Martijn Knegt.

Het kost 4 euro excl. verzending.
Wat doe je verder zoal met je passie?
Ik heb jarenlang in Groningen een maandelijkse Foute Filmavond georganiseerd en hou zo nu en dan wat lezingkjes en presentaties over voornamelijk foute films.

De onvermijdelijke vraag: wat zijn je favoriete titels?

– Brain Damage (Henenlotter)
– Schramm (Buttgereit)
– The Abomination (McCormick)
– La Bête (Borowczyk)
– Suspiria (Argento)
– Last House on the Left (Craven)
– Thriller: A Cruel Picture (Vibenius)
– Waterpower (Shaun Costello)

Bedankt dat je wat tijd voor ons vrij hebt willen maken, Hans. Wij wensen je veel succes met je blad!
Graag gedaan! Nog even iets: de kans is groot dat WOOF! zijn release van deel 4 zal vieren op het BUTFF’15 met een expo! Dus wees erbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.