Comic Con Amsterdam RAI 2018

Als opwarmertje naar de ‘echte’ Comic Con in Utrecht in november kregen wij dit weekend een Comic Con in de Amsterdam RAI, de derde inmiddels. Comic Con is hot, maar omdat er steeds meer van dit soort evenementen plaatsvinden (denk ook aan de Comic Con in Rotterdam) lijkt het enthousiasme af te nemen, en dat was vandaag best wel duidelijk in de RAI.

Bij binnenkomst valt meteen op dat het bijzonder rustig is en dat de organisatie niet echt de moeite heeft genomen om de hal een beetje aan te kleden met bijvoorbeeld banners of posters. Het Comic Con gevoel was niet meteen voelbaar en ik zou er niet vreemd van opkijken als menigeen het idee had op een willekeurige pop culture conventie te zijn. De ingrediënten voor een Con zijn inmiddels wel duidelijk, dus we zien veel Pop!’s e.d., maar tussen alle moderne merchandise was er nog best aardig wat oud spul te vinden. Voor ieder wat wils dus, al had de zaal veel lege plekken en was je eigenlijk best snel door alles heen. Voor een toegangsticket van 20 euro (25 als Early Bird) verwacht je toch wat meer.

Qua gasten en speciale evenementen was de Comic Con Amsterdam van dit jaar ook redelijk karig. Je kon je hart ophalen bij een aantal retro spelcomputers, worstel wedstrijden van Pro Wrestling Holland bekijken, op een hobbelpaard (bezemsteel) zitten en er kon karaoke gezongen worden. Niet meteen een reeks aan activiteiten die de 20 euro entree rechtvaardigen. De gasten variëren van zeer aardig (Eric Roberts, Christopher Larkin, Charles Dance, Jack Gleeson, tot inwisselbaar (de zoveelste achtergrond acteur uit Star Wars).

Op het gebied van eten en drinken was het best goed geregeld allemaal. Men had een ruim aantal tafels en er was altijd wel een zitplek beschikbaar. Dit heeft natuurlijk met het gebrek aan drukte te maken maar wij hebben al veel erger meegemaakt. Ook qua aanbod is er weinig te klagen. Men kan een hamburger nemen of een pizza, er staan genoeg kramen met een divers bod aan eten en drinken. De prijzen zijn zoals altijd op dit soort evenementen aan de pittige kant.

Een wat magere conventie dus over het geheel gezien. We hebben al eens aangegeven dat minder Cons uiteindelijk het beste zou werken, maar als je ze dan toch houdt, kleedt het dan tenminste een beetje aan en vul je zaal, ook al is het de zoveelste Pop! kraam. 20 tot 25 euro entree is niet niks en men moet toch gemotiveerd raken om steeds weer aanwezig te willen zijn. Wie weet dat de Dutch Comic Con dit alles weer een beetje weet glad te strijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.