Verslag: Dutch Comic Con 2017: Winter Edition (Jaarbeurs Utrecht)

Afgelopen weekend was er weer een winter editie van de Dutch Comic Con in de Jaarbeurs te Utrecht. Tussen alle kerst Deadpools, Tauntauns en Jack Sparrows was ook It’s Only a Movie aanwezig.

Bij de entree bleek al snel hoe populair deze conventie is. De rij was behoorlijk groot, maar liep gelukkig aardig snel door, mits je al een kaartje had. Eenmaal binnen werden we begroet door een walker uit The Walking Dead, bij een vervallen huis dat zo uit de serie leek te komen. Een mooi fotomoment. Rechtdoor lopen we de “Kingsroad” op, de hal waar de dealers staan. Er is een iets gevarieerder aanbod dan voorgaande edities, al mis ik persoonlijk wat horrorgerelateerde items. Ze zijn er wel, maar het is goed zoeken. Wat ik wat lastig vond was de opzet van de kraampjes. Er was niet echt een duidelijke routing, waardoor het behoorlijk door elkaar heen liep. Een kleinigheidje, maar bij drukte soms toch wat lastig. Twilight Zone staat met een brede selectie beelden, DVDanny is een van de weinige die films op schijf verkoopt naast leuke memorabilia en Werner Movie Posters verkoopt originele posters voor een eerlijke prijs.

De Cosplay Contest wordt elk jaar drukker bezocht, getuige het tekort aan zitplaatsen dit jaar. De gasten van dit jaar kunnen in verhouding tot de andere events wat beter. Helaas moest Lena Heady afzeggen wegens opnames voor Game of Thrones, wat ons achterliet met Spencer Wilding, Kevin McNally, Joonas Suotamo, Lotte Verbeek, Sean Gunn, Carolina Ravassa en Tom Hopper. Sean Gunn is erg aardig, en knoopt met iedereen een praatje aan. Tom Hopper is wat onwennig en Kevin McNally heeft het graag over zijn rollen. Op het moment dat ik er was is het erg rustig bij de gasten, hopelijk is dat nog wat aangetrokken op een later tijdstip. De line-up was niet heel interessant voor mij persoonlijk, maar het gaat natuurlijk over het totaal plaatje.

Er was wel wat te doen naast het kopen: afleveringen van The Walking Dead en The Exorcist worden vertoond, veel photoboots en dergelijke zijn aanwezig, maar het mag wat meer om mijn aandacht langer dan twee uurtjes vast te houden. Toch is de Dutch Comic Con de tot nu toe meest geslaagde conventie op Nederlandse bodem en wordt elke editie beter. We kijken reikhalzend uit naar de volgende editie op 31 maart en 1 april 2018 op de vertrouwde locatie: de Jaarbeurs in Utrecht.

Hou ons in de gaten voor meer nieuws en acties.

http://www.dutchcomiccon.com/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.