The Tomorrow War (Chris McKay)- Bioscoopfilm op Prime Video

Tijdens het WK voetbal 2022 in Qatar denkt Brazilië te gaan scoren als er plotseling zwaarbewapende soldaten uit het niets op het veld verschijnen. Het blijken soldaten uit de toekomst te zijn. De aarde wordt overlopen door aliens en wij lijken aan het kortste eind te trekken. Alleen gebeurt dat aardig wat jaartjes in de toekomst, maar omdat er tegen die tijd zoveel mensen gesneuveld zijn wordt er een wereldwijde dienstplicht afgeroepen en loopt iedereen de kans om voor 7 dagen naar het slagveld gestuurd te worden. Dan Forester (Chris Pratt) is zo iemand, een ex-militair en nu leraar maar dat betekent nog niet dat hij het vechten is verleerd. In de toekomst neemt hij al snel de leiding en blijkt hij meer te vinden dan aliens alleen .

Tijdens het kijken van deze film schieten er allerlei andere (veelal betere) films te binnen. Er wordt van alles geleend uit films als Independence Day, The Terminator, Battle: Los Angeles, Aliens en The Thing. En als je er voor gaat zitten zullen er nog wel meer films bij kunnen, maar dit zijn al aardig wat invloeden en ideeën en dat is te merken aan de film, die voelt soms nogal wat episodisch.

En dan dat tijdreizen… Zonder een film als deze te over-analyseren op dat vlak heb je wel het idee dat er weer weinig van klopt, want erg praktisch is het halen van soldaten uit het verleden om 7 dagen te vechten zonder training toch niet. We krijgen wel iets van een korte uitleg maar dat stelt niet echt tevreden.

Nou ja, dan maar genieten van de actie en special effects want op dat vlak zit het best goed, zonder dat het boven de vele films van dit soort uitspringt. En Chris Pratt is de Chris Pratt die we kennen uit andere popcornfilms, een beetje antiheld met af en toe wat grapjes er tussendoor, prima voor een film als deze.

Paramount heeft deze film gedraaid voor de bioscopen maar door de huidige omstandigheden heeft Amazon de film uiteindelijk voor 200 miljoen overgenomen. Geen idee hoe en of een streamingdienst op deze manier die investering er daadwerkelijk uit krijgt maar ze hebben een mooie grote popcornfilm in hun catalogus.  Of deze film nieuwe klanten voor ze binnen gaat halen? Daar hij is het allemaal wat te middelmatig voor. Nee, dit zal niet als een (streaming) klassieker de boeken in gaan.

Waardering
  • 5.5/10
    The Tomorrow War - 5.5/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.